Strømmen Storsenter

2014-07-16 14.22.08-1

Strømmen Storsenter er på mange måter det perfekte mannesenteret. Etter at det ble utvidet for et par år siden har det fått et utvalg butikker (over 200) og fasiliteter som gjør det absolutt levelig for en mann å shoppe. Det er godt utvalg i klesbutikker for menn, en haug “mannebutikker”, og parkeringsforholdene er tipp topp.

Det store varierte tilbudet av butikker gjør det også absolutt levelig å være med dama på shopping, gjerne med kidza på slep. For mens fruen går og bruker opp husholdningsbudsjettet i alle kjedebutikkene og de mer spesialiserte motebutikkene kan far ta med seg kidza og ta en tur innom ting & tangbutikker (som Clas Ohlson, Jernia og Torshov Bilrekvisita), sportsbutikker (XXL, Anton Sport, G-Sport og en egen Fotballshop), elektronikk etc-butikker (to svære Expert og Lefdal-butikker, Spaceworld, Humac og Teknikmagasinet), 2 spillbutikker (EB Games og Gamestop), og lekebutikker ( BR Leker og Brio). Senteret har heldigvis også en svær Burger King (med wifi) man kan bruke en del tid hos, og Bowling 1 har både bowling og diverse andre analoge spill man kan bruke noen timer på. Og – hvis far trenger litt shoppingtid på egen hånd kan kidza plasseres i den store Lekeparken.

StrømmenUtvalget i klesbutikker er også stort og mangfoldig – over 20 butikker har menn som hovedmålgruppe i tillegg til kjedebutikkene som har litt til menn. For de som skal ha noe litt high-end har Follestad en stor butikk, og Høyers herreavdeling er alltid verd et besøk og både Gant og Volt byr på stort utvalg. Undiker kjøpes i Bjørn Borg butikken, og Levi’sene hos Carlings eller Levi’s-storen. Sportstøy finnes hos ArmyShop og i sportsbutikkene, og de mer casual anlagte kan finne fine ting hos Brandstad, Boyz of Europe, Carlings og Jack & Jones. Det finnes kjedeutikker som Dressman (inkl. en XXL-butikk) og Hennes & Mauritz, Cubus og Kappahl også (de tre sistnevnte har forresten masse OK barnetøy hvis dama tillater at far kjøper slikt), men med et så godt utvalg spesialbutikker er det bare strømper og slikt man trenger handle der.

Mat- og drikkebutikker er det også godt utvalg i. De to dagligvarebutikkene (Rema og Meny) er helt greie, men ikke eksepsjonelle, det samme gjelder standardutvalg-Vinmonopolet, mens spesialbutikkene Olivers & Co (fenomenal service!), ostebutikken Den Blinde Ku (masse smaksprøver) og fisk- & annet godt-butikken Smak gjør at man kan kjøpe alt til en helaften her.

2014-07-16 14.35.47-1Senteret ellers er romslig og lyst, og det er god takhøyde og masse plass i de aller fleste butikkene. Noen områder skjemmes av påtrengende stank dufter fra duftlys og såper og sånt dill, ellers er er det “kjøpesenterluft”. Temperaturen er jevnt god, og betjeningen har stort sett skjønt hva kundeservice er. Det er mange søte frøkner bak diskene, men også hyggelige herrer som kan gjøre handleopplevelsen til en enda mer avslappet opplevelse. Spisestedene varierer. De har ikke-anbefalesesverdige Egon og McDonalds,  OK bakerier og kaffebarer som Jordbærpikene, Baker Samson og Kaffebrenneriet, trivelige steder som Café Opus, Eataly, Lille Persille og Dolly Dimple’s, som nevnt Burger King (husk å bestille via appen deres, så slipper du kø), og eksotiske Mujo som byr på diverse asiatisk (som bestilles via skjerm…). Dessuten finnes det barnevennlige sjapper som Ben & Jerry’s, Funky Frozen Yoghurt, og Smoothie Xchange.

2014-07-10 15.40.48-1Det er flere parkeringshus i direkte tilknytning til senteret. Det er gratis parkering for bil i 2 timer, deretter 10 kr. timen. MC-parkering finnes i det gamle parkeringshuset, godt merket like ved inngangsdørene. Det nye parkeringshuset er et av de beste som er bygget. Store plasser, passe høyt under taket (minimum210 cm – større biler kan stå utendørs), skikkelig lys og i det hele tatt en drøm å sette fra seg bilen i. Et godt tips er å kjøre ned en etasje fra inngansnivået for å parkere. Der er det alltid plasser nær inngangen.

I det store og det hele er altså Strømmen Storsenter et glimrende senter for oss som ikke er så veldig glad i shopping. God plass, masse interessante butikker og i det hele tatt et sted det går helt fint å tilbringe et par timer. Bor du i nærheten er det det naturlige førstevalget, bor du lengre unna er det faktisk verdt turen.

2014-07-16 14.18.56-1Mannebutikkoversikt: Klær: Army Shop, Bertoni, Boys of Europe, Brandstad, Buntmaker Nilsen, Carlings, Dressmann, Follestad, Fotballshop, Jack & Jones, Laundry, Levi’s Store, Match, MCS, New Yorker, Rockopop, Superdry, Urban, VIC*, VOLT

Ting & tang: Clas Ohlson, Kitch’n, Expert, Jernia, Strømmen Bilradio, Backstage Musikk, Lefdal, Spaceworld, Humac, EB Games, Teknikmagasinet, Gamestop, Platekompaniet, Torshov Bilrekvisita, Army Shop og så videre.

Butikker som mangler: Tja. Egentlig ingen. En skikkelig pub, kanskje. Og noe motorsykkelrelatert.

Se hele oversikten på strommenstorsenter.no.


Innlegget ble publisert første gang i 2014. Enkelte butikker er borte og nye er kommet til, men senteret er fremdeles like bra.

 

 

Our Rating

9 Tilgjengelighet

10 Parkering

10 Mannevennlighet

9 Mannebutikker

8 Matbutikker

8 Atmosfære og inneklima

8 Barnevennlighet

8 Klientell

9 Total score

Kjøpesenterrating