Gamle, gode Stovnersenteret

I sin tid var Stovnersenteret at av Nord-Europas største og mest moderne sentre, med masse moderne butikker, en av østlandets beste matvarebutikker, flotte parkeringsmuligheter og alt mulig. Men etter hvert har tiden gått fra senteret, så nå fremstår det som et litt loslitt bydelskjøpesenter. Parkeringshuset har ikke vært vasket siden det var nytt tidlig på 00-tallet, fellesområdene inne er ganske så mørke og kjedelige, og det hele fremstår ganske så kjedelig.

2015-08-10 14.20.512015-08-10 14.28.03

Fra et mannsperspektiv har senteret ihvertfall ikke noe særlig å by på. Det er fyllt opp av de vanlige kleskjedebutikkene (H&M, Cubus, KappAhl etc.) og deres standardutvalg, spisestedene er helt gjennomsnittlige, Dressmann, Bertoni og Carlingsbutikkene by ikke på noe man ikke finner andre steder, og tilogmed Teknikmagasinetbutikken er liten og trang.

2014-07-16 15.58.10-12015-08-10 14.22.44

Man skulle også kanskje tro at senteret hadde litt andre spennende butikker å by på siden det jo vel ligger midt i det nye “flerkulturelle” Norge. Men her er det hverken eksotiske spisesteder, en skikkelig “mannefrisør” (av typen “stikk innom og få en klipp raskt og billig”), eller andre typer butikker vi er blitt vant til fra f.eks. Grønland i Oslo. Man skulle også kanskje tro at de som frekventerer senteret i hovedsak er av utenlandsk opprinnelse, men slik er det ikke. Klientellet er en blanding av alle slags folkeslag, muligens med litt slagside mot eldre urinnvånere – altså de som kjøpte leilighet/rekkehus i området på 60-tallet. Det er mulig at det siste er et resultat av at senteret også huser bydelens eldresenter – snittalderen på kundene er ihvertfall ganske høy.

2014-07-16 15.57.44-12014-07-16 16.02.43-1

Det eneste som trekker opp er dagligvarebutikkene i og i tilknytning til senteret. Menybutikken er gigantisk og har svært bra utvalg, og innvandrerbutikken i kjelleren har masse spennende varer til veldig hyggelige priser. Tar man dessuten turen ut av selve senteret og ned til inngangen til T-banen finner man et stort innholdsrikt Sultan-marked som har stort utvalg i eksotiske råvarer å by på. Og så har de ennå ikke innført den der tussete “trekk parkeringslapp og stå gratis i 2 timer”-regelen i parkeringshuset. Og det trekker jo opp.

Så i det store og det hele er ikke Stovnersenteret en veldig interessant opplevelse hvis man skal ha noe annet enn standardvarer. Så kan man velge er det mye bedre å bruke ti minutter ekstra og dra til Strømmen Storsenter – eller holde seg i Oslo sentrum.

Oppdatering, august 2015: I løpet av 2016 skal Stovnersenteret gjennomgå en ganske omfattende renovering og påbygging. Det skal bli plass til flere butikker, og senteret skal igjen bli et senter å regne med. Les mer på “Ditt Oslo“.

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.