Vellykket – og kjempegodt!

PaleAle1

Da har PaleAlen stått på flaske og godgjort seg i nesten 2 uker, så nå tenkte jeg det var på tide å sjekke varene. Så i går tok jeg ut to flasker (ingen flasker sprengt!) og satte i kjøleskapet.

De fikk stå rundt 20 timer, og så var det klart for å åpne den første. Jeg holdt flasken over vasken for sikkerhets skyld, og åpnet korken forsiktig. Det komm en lite «ptsch..»-lyd (akkurat som fra proffe flasker), og så boblet det litt nedi ølet. Så da tømte jeg over i et passende glass etter alle kunstens regler.

PaleAle2Og jada. Det dannet seg akkurat passe med skum og litt bobler, og det hele så akkurat ut som kjøpeøl. Ikke helt gjennomsiktig varm gyllen farge, og alt det andre. Så da var det tid for forsiktig smaking. Det kunne jo hende at det hadde hendt noe underveis i prosessen (mange skrekkihstorier om det på nettet…), men neida. Dette smaker og lukter og føles som skikkelig Pale Ale, ja! Jeg har jo prøvd det jeg har funnet av Pale Ales i butikken de siste ukene, og jeg må innrømme at jo, min Pale Ale er nok av de bedre… Alkoholstyrke osv. er jeg ikke helt sikker på, men den virker passelig, og det er definitivt ikke noe lettøl jeg har laget, for å si det sånn.

Så nå driver jeg og lager etiketter og planlegger årets sommerøl.

Følg med! Og skål!!

Tags from the story
, ,
0 replies on “Vellykket – og kjempegodt!”