Da er Pale Alen vel karbonert og tappet på flasker. Nå skal den stå et par uker i romtemperatur så det ekstra sukkeret får gjort jobben sin, og så er det klar for nedkjøling og smaking.
De siste dagene har ølet bare stått på gjæringskaret og godgjort seg. Det sluttet å ploppe, og gravityen holdt seg jevn, så da var det bare å finne tid til flasking. Det fant vi fredag kveld.
I følge oppskriften skulle det en halv teskje sukker pr. halvliter øl, så da laget vi sukkerlake av noen desiliter vann pluss sukker som fikk kjøle seg ned mens vi vasket flasker osv. Sukkerlaken ble tømt i et tomt bryggekar og ølen tappet over slik at det hele blandet seg godt uten at det kom luft nedi. Ølet er blitt nesten helt klart og smaker godt (om enn dødt), så det hele ser ut til å bli vellykket.
Jeg hadde ikke nok ølflasker, så noen liter ble tappet på gamle saftflasker ol. De får stå mørkt og godgjøre seg, og så blir det spennende å se om det er blir forskjell på klare vs. brune flasker. Hele greia er jo et lite eksperiment for å lære hva det hele går ut på. Korkingen gikk også veldig greit. Ingen knuste flasker, og ikke noe søl.
Nå står glaskene trygt i store plastbokser med lokk (det kan jo være at jeg har gjort noe feil…) på 21 grader mens jeg planlegger neste produksjon. Planen er å sette opp et basic «Brew-in-a-bag» oppsett (med stor gryte, meskepose, kjølespiral osv) og lage et lettdrikkelig sommerøl som kan stå og gjære i kjelleren utover våren. Kanskje en Blonde Ale?