Sunn og god drikke – for menn(?)

2013-07-09 01.43.47

Jeg har blitt en juicer. Muligens påvirket av noen av damebladene på jobben og de nye juicestedene som har dukket opp har jeg bestemt meg for å prøve å bli litt sunnere og begynne å innta mine 5 om dagen i flytende form.

2013-07-07 14.10.10Så nå har jeg anskaffet juicemaskin. Etter den del research falt valgte ned på denne snertne saken fra Philips. Den har stor motor, svær avfallsbeholder og lager juice ut av det aller meste. Her er det bare å dytte nedi gulrøtter, ingefær, epler, agurker, og alt mulig annet som inneholder fruktsaft, og ut kommer det klar og fin juice. Appelsiner og slikt går også greit, men de må skrelles for å unngå bitter skallsmak. Men bananer og kivi og slikt ikke egner seg så godt. Bananer fordi de inneholder lite væske, kiwi fordi frøene gir masse bitter smak på det ferdige resultatet.

Og alt som finnes i grønnsakdisken på super’n kan juices. Ikke alt blir like godt, men det funker. Kål og salat og slike grønne ting smaker… kål, poteter smaker uææh, og hvitløk og andre løk er ikke å anbefale. Men holder man seg til nogenlunde søt ting med farge og kombinerer med chilli og ingefær får man ganske så mye godt. På bildet over er bare noen av alle variantene jeg har mekket i det siste. Der er det appelsin/citrusvaianter med  gulrot, jordbær og eple. agurk med noe hvitt, jordbær/rødbete og ingefær, grønne epler, blåbær og så videre. Alt sammen ganske så godt, og altså veldig sunt.

Jeg pleier gjerne ha oppi et par isbiter sammen med fruktbitene for å holde det hele ekstra kaldt, og for å spe ut juicen litt. Det blir ganske konsentrert smak, så det er bare greit å dreøye det hele litt, og også av og til dempe de sterke smakene litt.

Nå er det noen som mener at man går glipp av noe av det sunne med frukt/grønnsaker når man juicer siden man bare tar vare på saften og ikke noe av fibrene i frukten. Og det er sikkert riktig og greit å huske. Men ut over det funker juicing strålende.

 

 

Tags from the story
, ,
0 replies on “Sunn og god drikke – for menn(?)”