Mer muggsoppkjøtt fra Quorn

For en tid siden testet jeg ut Quorns “Bitar”, med ganske så vellykket resultat. Så nå har jeg prøvd et av deres andre produkter; “Filet”,

Filetene kommer i samme knæsje orange pakke som de andre produktene i serien. Selve “filetene” ser ut som små veldig renskårne kyllingfileter der den ene siden er flat og den andre avrundet. Alle er like store og har samme form, så her blir det ihvertfall et estetisk vakkert måltid. Produktet skal egentlig stekes direkte fra frossen tilstand står det på pakken, men jeg lot det tine litt i en marinade (se under) for å få til en mest mulig “kjøttaktig” tilberedningsprosess.

Av en eller annen grunn fungerer ikke filetene like bra som bitene. Om det er forde de tar til seg varme på en annen måte eller er produsert på en annen måte vet jeg ikke, men man får ikke helt den samme kjøttfeelingen her. Jeg prøvde å behandle dem som vanlige kyllingfileter og lot dem stå i en god marinade en times tid før steking, men resultatet ble allikevel ganske flatt og kjedelig. Det hele ble servert sammen med en enkel liten gulrot/løk/sukkererter/chili/ingefær/paprika/hvitløk/aromasopp/bønneblanding med østers-og vårløksaus jeg kom på i farten, og filetene gjorde ikke noe særlig fra eller til. Det var helt greit å få med litt “kjøttkonsistens” i det hele, men kjøttsmaken var bare helt midt på treet og det ble ikke helt “kyllingfiletopplevelsen” jeg kanskje hadde håpet på, så middagen hadde blitt like god uten.

Det er mulig det hele vil fungere bedre med en eller annen form for glaze på “kjøttet”, vi får se. Følg med!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.