Chips med sjokolade, karamell og havsalt…

Januar er en fin måned for oss som faktisk liker å gå rundt i butikker og snoke. Da dukker det nemlig opp nye dagligvareprodukter som må prøves.

En av de mer kuriøse nyhetene er Sørlandschips med smak av sjokolade, karamell og havsalt. Chipsen er et resultat av av en konkurranse på chipsverkstedet.no (som ikke funker akkurat nå?) der man har kunnet sende inn forslag til ulike chipssmakstilsetninger. I mangel av fungerende nettside kan hele kampanjen osv. sees på Sørlandsschips’ FBside.

Jeg må innrømme at jeg synes det hele fungerer overraskende bra. Sjokolade, karamell og chips høres i utgangspunktet litt sært ut, men alle som har spist melkesjokolade og salt potetchips samtidig vet jo at det er noe forlokkende med smaken. Når man åpner posen kommer det en svak, litt søtlig duft av sjokolade opp av posen. Jeg synes kanskje den blir litt for søtlig, men det fungerer og får smaksløkene i beredskap.

Selve chipsen er vanlig Sørlandschips av form og konsistens. Slike harde potetskiver som man er blitt vant til fra den kanten. Fargen er litt mer grålig enn vanlig (sikkert pga. sjokoladepulveret), og chipsen i min pose virket litt mindre enn vanlig. Så det som er spennende her er jo hva som skjer når man putter chipsen i munnen og tygger i vei. Og dette funker, det. Sjokoladesmaken kommer med én gang. Ikke mye, men nok til at man tenker “oohh, melkesjokolade og salt! Mmmm…”. Chipsen har absolutt “ikke lett å stoppe”-potensiale, for dette gir mersmak. Samtidig blir det fort plutselig litt mye av det gode, og man blir litt sånn uggen og tenker at “joda…”. Men etter en liten pause må man ha mer. Denne chipsen er altså for dem som liker å nyte litt, ikke for de som hiver innpå en hel pose på 5 minutter.

Om jeg skal kjøpe flere poser? Joda. Jeg har faktisk allerede kjøpt noen jeg har gjemt innerst i skapet. Man vet jo ikke om Folket liker sjokoladechipsen og om Sørlandschips tar den inn i sortimentet sitt fast, så det er best å være føre var.

 

 

Tags

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.