Boller med havregryn??

Bensinstasjonmat blir vel ikke alltid regnet for å være det sunneste man kan få i seg. Det går mye i pølser og pizzaslices og brus og hamburgere og slike kjappkjappmatløsninger. Og selvsagt boller. Nystekte, varme, velduftende og ikke så veldig sunne boller.

De fleste kjedene prøver å ha noen sunne alibier slik at de skal kunne si at “kundene velger jo selv hva de vil ha” når forståsegpåerne kritiserer dem for å fete opp landets veifarende, og ofte er produktene ganske så vellykkede. Grove burger- og pølsebrød, juice på tilbud, baguetter med sunt pålegg og slikt funker jo greit, det.

Boller2Men nå har de altså begynt å dille med bollene også. På min lokale Shell Fresh-butikk dukket det denne uken opp “30% grovere” boller med havregryn og tranebær. Altså boller brakt med 30% grovt mel, iblandet tranebær og overstrødd med havregryn. Som den entusiastiske, positive herre jeg er plukket jeg selvsagt med med en pose med 5 boller og en kaffe, og satt meg ned utenfor for å kose meg. Og ble skuffet. For dette er jo altså ikke boller. Tranebærne er forsåvidt OK – tranebærboller kan gå som en slags eksotisk rosinbolle. Men grovt mel? Og havregryn? Næh. Dette ble søte, myke rundstykker. Ikke boller.

Så jeg er redd for at det er en del stressete småbarnforeldre som har fått en dårlig start på helgen når de har bydd sine små passasjerer på disse “bollene” på vei til hytten. For det finnes vel ingen barn i hele verden som vil akseptere dette som boller. Og slikt blir det skrik og skrål og dårlig stemning av.

Om noen vil ha de tre bollene jeg ikke orket hive innpå er det bare å gi beskjed.

Tags

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.