Great burger, Tommi!

2016-11-23-17-44-07-2

Da har man vært innom et av de siste burgersjappene som har dukket opp i hovedstaden i det siste: Tommi’s Burger Joint. Sjappa, som er en del av islandske Tòmas Andrés Tòmasons burgerimperium,  ligger i Skippergata 32, rundt 30 meter fra Karl Johan midt i Oslo.

Selve stedet er bitte lite. Inngangspartiet har så vidt plass til bruskjøleskapet og kjøkken/bar/serveringsdisken, og et bord i vinduet – det er vel totalt 12-15 sitteplasser ved veldig små bord. Men det er helt greit, sjappa er en fastfoodsjappe, ikke en restaurant for lange samtaler og dill. Det hele er ganske OK; litt mannehuleaktig med masse stæsj på veggene og ikke for mye lys. Og hvis man skal dømme etter antallet Foodorabud som renner ned døra hele tiden har stedet ihvertfall blitt ganske så populært.

tommismenyRommet domineres ellers av selve kjøkkenet. Det er det man på arkitektspråket kaller “åpen kjøkkenløsning” der gjestene sitter nesten ved kjøkkenbenken og kan følge med på alt som skjer. Det er akkurat plass til en kokk og en medhjelper og ikke stort mer. Kokken steker hele tiden hamburgere og årner og fikser, så maten er aldri langt unna. Det eneste aberet med løsningen er at det siver ganske mye stekeos ut i gjestedelen, men ikke verre enn at man overlever og koser seg – det gir den rette burgersjappefeelingen.

Menyen er veldig enkel; basisen er en 150-grams kjøttpuck som man så bestiller diverse tilbehør til – se menyen t.h. Bestillingen foregår (på engelsk…) over kjøkkendisken, drikke henter man selv i kjøleskapet, og så tar det noen minutter og så er maten klar og blir båret til bordet i en enkel kurv.

Burgeren er akkurat slik burgere bør være; passe stekt, med godt brød, passe med dressing og ost og så videre. Kjøttet smaker skikkelig godt, det er passe grillskorpe og -smak på det, og det har god konsistens. Salaten er frisk, baconet sprøtt og i det hele tatt. Det som trekker hele opplevelsen ned er at det hele serveres med en gigantisk haug tynne fries av McD/BK-typen. Det er mulig de er redd for at en 150-grams puck ikke er nok og vil kompensere med ekstra poteter, men her blir det litt mye av det gode.

Alle de kjedelige potetstavene og litt liten kjøttpuck gjør at Tommi’s ikke kommer opp på Illegal-, Døgnvill- og BurgerJoint-nivå på opplevelse og mat, men holder seg på linje med Munchies. Men det er jo også helt greit, og uansett bedre enn det de schvære amerikanske kjedene trykker ut.

2016-11-23-17-39-27-2 2016-11-23-17-53-01-2

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.