Restemat à la Asia

Stektris1

Stekt ris er en av de enkleste restematrettene det går an å lage. Man trenger altså kokt ris (jeg lager alltid litt for mye hvis jeg lager  f.eks. en indisk gryte til søndagsmiddag), ett egg, noen middagsrester (en pølse, kyllingbiter, kjøttdeig – ett eller annet kjøtt(aktig) med smak), en sjalottløk og gjerne noen paprikabiter, noen maiskorn, kokte grønnsaker av noe slag eller noe annet fra kjøleskapet. Mengde er avhengig av hvor mange som skal ha mat. Og så trengs det soyasaus av typen Kikkoman til servering.

Stektris2Tilberedningen er enkel: Sett stekepannen på 8, og ha oppi litt olivenolje. Varm så opp kjøttrestene sammen med sjalottløken. Når det er varmt har du oppi grønnsakene (og det andres stæsjet), og en passe mengde ris. Rør rundt og få alt godt og varmt. SÅ kommer clouet: egget. Det er det som gjør stekt ris til stekt ris. Lag et hull midt i risblandingen og knekk egget nedi. Rør godt rundt slik at egget stivner og blir blandet godt med resten av stæsjet.

Skru av platen og la det hele godgjøre seg litt mens du finner frem tallerken og noe å drikke (en lys øl – eller vann. Ikke melk.). Tøm det hele over på tallerkenen, og ha en god dæsj soyasaus over. Er du avansert legger du også på en god dæsj sursøt chillisaus på kanten.

Og så er det bare å hive innpå.

Tags from the story
,
0 replies on “Restemat à la Asia”