Ekte menn bruker refleks

if_model_NO_02_300x640

Det er bare å innrømme det med en gang: innimellom parkerer du bilen og er ute og går langs veien. Kanskje ikke så langt – gjerne bare en tur på butikken, eller på vei hjem fra nattbussen etter en tur på byen. Og, som ekte mannfolk, bruker du ikke refleks. For det første klarer du jo å komme deg ut av veien hvis det kommer en eller annen dust kjørende, og dessuten er sånne refleksgreier bare irriterende. Dessuten er det bilistens ansvar å bruke riktig lys og kjøre etter forholdene.

Eller – kanskje ikke. Det er jo faktisk ikke så lett å se folk som vaser langs veien uten refleks i vintermørket. De aller fleste av oss har vel vært ute og kjørt og plutselig oppdaget en eller annen gjøk uten refleks i veikanten. Eller vi har møtte en unge med masse reflekser på seg – med en sortkledd far med bare en bitteliten refleksdings på skoene ved siden av seg, midt i veien. Og det – er ikke noe morsomt.

Det er klart – skal man synes ordentlig må man bruke refleksvest. Og det… det er ikke så veldig kult. Kanskje på joggeturen og sånt, men til og fra toget og ellers i urbane strøk? Mnjei. Sånne vinterjakker med refleksbånd på har også en tendens til å se litt barnehage ut, og sko med refleks? Hallo.

Heldigvis er det noen som prøver å gjøre noe med problemet. Forsikringsselskapet If… har fått den norske designerduoen Patrik Rosenfors og Ingrid Bredholt som driver Mardou&Dean til å designe og produsere en serie kalt MDXIF i refleksmateriale (se link i videoen under). Serien består av en parkas til dame og herre til 4000,- en vest/veske til 2000,- og votter til 500,-. Ganske dyre reflekser altså, men man blir synlig i trafikken, ihvertfall. Det hele kan kjøpes i Mardou&Deans butikker i Oslo, eller via webben deres.

Så nå finnes det altså INGEN grunn til å ikke gjøre seg selv synlig i trafkken. OK? Takk.

 

Foto: Fra If…s hjemmeside. Innlegget er er kommersielt samarbeid med BeOn. Kommersielt-innhold-Beon

0 replies on “Ekte menn bruker refleks”