Spaghetti maschile

Kjottdeig2

Dette er den nest enkleste spaghettiretten det går an å lage – rett etter spaghetti med ketchup. Denne tar like kort tid å lage (tiden det tar å koke spaghettien), men smaker bare mye bedre.

Ingredienser: Passe mengde spaghetti, 400 gram kjøttdeig, 2 sjalottløk, 5 hvitløkbåter, 2 desiliter olivenolje, salt og pepper. Ekstra: paprika og en klunk rødvin. Ketchup til servering.

Begynn med å fylle en passe stor gryte med halvannen liter kaldt vann. Sett den på platen, skru på fullt, og ha oppi en teskje salt og en klunk olivenolje. Så skreller du sjalott- og hvitløk, og skjærer/hakker i passe biter og legger klart i en skål eller på skjærefjøla. Sett stekepannen på ovnen, sett platen på fullt og ha oppi en god klunk olivenolje og kjøttdeigen. Nå koker sannsynligvis vannet, og du kan ha oppi spaghettien. Skru ned temperaturen litt (50-60% av fullt), rør litt rundt så all spaghettien kommer nedi vannet og sett lokket halvt på, og sett timeren på 10 minutter (eller det som står på pakken).

Kjottdeig1Nå er det begynt å suse i kjøttdeigen også, så da er det på tide å pepre og salte litt. Noen gode drag med pepper, et par klyper salt. Rør rundt, og la kjøttdeigen få farge over det hele. Skru ned platen til 50-60% av fullt, og tøm oppi hvitløk og løk sammen med en god klunk olivenolje. Rør rundt, og ha på et lokk og la stå og godgjøre seg. Poenget her er at ikke løken skal bli svidd/brun, bare myk, så rør rundt av og til og skru ned varmen ytterligere hvis ting begynner å svi seg. Så kan du dekke bordet.

Nå er det gått ti minutter, timeren piper, og du kan skru av komfyren. Ha spaghettien i et dørslag og sil av alt vannet. Nå kan du enten ha spaghettien i én skål og kjøttdeigblandingen i én og blande det hele når det kommer på tallerkenen, eller du kan tømme spaghettien tilbake i gryten og ha over kjøttdeig/løk/oljeblandingen og røre godt rundt, og sette gryten rett på bordet. Det hele kommer litt an på smak og behag, og hvor mye du gidder vaske opp etterpå.

Så er det bare å ta en god ladning på tallerkenen, ha på passe med ketchup, og hive innpå. Olivenoljen sammen med hvitløken har avgitt masse smak til kjøttet, og du har tilberedte en skikkelig maskulin spaghetti – en “Spaghetti Maschile”*.

Vil du ha litt ekstra smak på kjøttet skjærer du opp en halv paprika i tillegg til løken, og så krydrer du med paprikapulver i tillegg til salt og pepper. Enda mer smak får du hvis du har et par desiliter rødvin oppi kjøttdeigblandingen sammen med en teskje tørket oregano. Tilsetter du en boks tomater også har du en bolognesesaus – og er blitt avansert…

 * Maskulin spaghetti i følge Google translate

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.