Online gaming hvor som helst!

Telenor[Sponset innlegg] Hardcore gamers vet at det å spille skikkelige spill over trådløse løsninger ikke funker. Man må være på et skikkelig kablet nettverk, ellers blir det lag og dårlig ping.

Eller? Teknologien går jo fremover stadig vekk, og de aller fleste av oss spiller over wifi uten å tenke over det. Moderne datamaskiner har innebygget wifi alle sammen, og tingene funker uten Ethernet og kabler så lenge man har en nogenlunde oppdatert ruter.

Neste skritt blir så å spille over mobilnettet. Hittil har det vært uggent, ihvertfall med 3G og slikt, men med den nye 4G-teknologien er det jo faktisk mulig å spille ordentlige flerspillerspill trådløst omtrent hvor som helst. Bare man er innenfor skikkelig dekning fra en 4G-basestasjon, da.

CSGOplakatFor å vise at det faktisk går an har Telenor gjort et kanske så kult stunt. I begynnelsen av februar samlet de nemlig sammen noen av de beste gamerne i landet og teamet dem opp med noen YouTubere for å spille en runde CS:GO. 5 mann skulle sitte godt og varmt og spille hos Telenor på Fornebu, mens 5 skulle sitte rundtomkring i landet og spille på laptoper via Telenors 4G-nett. En satt ute i snøen på Svalbard, en på Nationaltheatret T-banestasjon, en på Jomfruland, en midt i storgate på Røros og en ute i en sjark på sjøen utenfor Lofoten. De fyrte opp spillet og logget seg på, og spilte en runde. Og det funket bra. Men gutta som satt på kablet bredbånd på Telenor hadde en ping på rundt 5 ms mens “Utelaget” hadde ping på mellom 5 og 72 ms, så litt urettferdig ble det vel. “Innelaget” vant ihvertfall 16-3. Men de klarte å vise at det faktisk går an å spille ordentlige spill via mobilnettet.

TelenordekningOm det er så lurt å spille tunge spill via 4G sier de ikke noe om. For det kan jo bli rimelig dyrt hvis man har er abonnement med lite data tilgjengelige siden slike spill jo sender og mottar data hele tiden. Nå finner jeg ikke noe sted akkurat hvor mye data som brukes når man spiller CS:GO (noen sier 50 Mb i timen, andre 400), men det blir jo fort en del. Selv om streaming av film og slikt selvsagt tar mye mer bør man ihvertfall sjekke dataplanen og økonomien før man går i gang. Samtidig er det ikke dyrt å få seg et skikkelig mobilabonnement. Telenor har f.eks et som heter Mobil XXL der man får fri hastighet (opp til 300 Mbit/sek) og 25 Gig data som ikke koster mye mer enn det mange av kabelselskapene tar for en fiberlinje. Da snakker vi skikkelig mobilt bredbånd, og full frihet, og det er bare å kjøre på.

Men – funker dette egentlig? Er ikke filmen og hele greia rigga og juks? Vel. Jeg har prøvd, og det funker som ei kule. Med iPhonen som modem går det som en drøm å spille over 4G-nettet, ihvertfall hvis man sitter nogenlunde i ro. Så nå er altså ikke dårlig nettverk lengre en god unnskyldning for ikke å komme seg ut i naturen. Det går nemlig fint an å dra på hytta, ut i båt eller opp på en fjelltopp og allikevel kunne ta en runde med favorittspillet. Så lenge det altså er skikkelig 4G-dekning da.


 

Kommersielt-innhold-Beon

Innlegget er et sponset samarbeid med BeOn.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.