Sponset video: Alt klart for en siste runde med Nathan Drake

Drakes7

[Sponset innlegg] Denne uka slippes siste kapittel i Uncharted-serien til PS4. Denne gang har vår venn Nathan Drake (eventyreren som er en blanding av Lara Croft og Indiana Jones, bare litt mer rotete) egentlig lagt opp livet som eventyrer, men så skjer det ting (hans ukjente eldre bror dukker opp) som gjør at han må ut på et siste eventyr.

Unchartedserien var et friskt pust i spillverdene da Naughty Dog lanserte første episode, «Drake’s Fortune», i 2007. En god, ganske troverdig historie, utolig bra grafikk, god spillbarhet og likandes karakterer (Nathan Drake er ikke bare perfekt, og får en ekstra dimensjon via stemmeskuespiller Nolan Norths ofte improviserte replikker) gjorde at det hele ble en ganske umiddelbar suksess. Ihvertfall fikk spillet oppfølgerne «Among Thieves» i 2009 og «Drake’s Deception» i 2011. I alle spillene følger vi Nathan rundt i verden på en eller annen form for skattejakt, samtidig som vi blir bedre kjent med karakteren privat også. I motsetning til mange andre spill er disse ganske lett å spille; ikke bare er kontrollenen intuitive og gjør det man ber om, hele spillene er lagt opp slik at det er lett å skjønne hva man skal gjøre til enhver tid. Et pluss er også at man kan justere vanskelighetsgraden etter eget forgodtbefinnende; vil man ha en ekstrem opplevelse der Nathan dauer omtrent hva han gjør og skurkene tåler flere kilo kuler før de gir seg kan man få det, og man kan spille gjennom det hele omtrent som en film der vanskelige kamper og vrien klartring og hopping går lekende lett.

Drakes3 Drakes4  Drakes6 Drakes10

«A Thief’s End» er skrevet og produsert av mennene bak fremtidsdystopien «The Last Of Us», Neil Druckmann og Bruce Stanley. De tok over det hele da seriens originale utviklere sluttet hos Naughty Dog for å utvikle spill andre steder. Jeg tror ikke det skal ha noe å si for spillopplevelsen (i følge trailere og tidlige kritikker har spillet bare blitt enda bedre), så jeg ser frem til å bruke mange timer utover i mai på å hjelpe Nathan å redde … noe.

Drakes2 Drakes5

Har du ikke spilt noen av spillene i Unchartedserien før kan du sikkert få en fin spillopllevelse av å gå rett på 4ern. Men vil du skikkelig inn i verdenen kan det nok være lurt å investere i «The Nathan Drake Collection», en pakke som inneholder alle de tre foregående spillene i oppusset utgave til PS4, som ble sluppet i oktober i fjor. Det er noe med å bli ordentlig kjent med karakterene før du kaster deg ut i deres siste(?) eventyr.

Drakes8 Drakes9

PS: Er du skikkelig nerd spiller du gjennom noen brett med Crash Bandicoot på PS1 også før du går i gang med Uncharted-spillene. Naughty Dog har nemlig klart å beholde noe av humoren og feelingen fra de første spillene sine oppigjennom, og bare videreutviklet og finpusset etter hvert som grafikk og muligheter har blitt bedre og bedre.

Alle foto: Naughty Dog (fra spillets hjemmeside). I samarbeid med Playstation.

Tags from the story
, ,
0 replies on “Sponset video: Alt klart for en siste runde med Nathan Drake”