Brann ute av Tippeligaen

2015-03-19 11.18.34 copy

De aller fleste har vel fått med seg at mannen bak Pondus, Askøytappen Bergenseren Frode Øverli er ganske glad i idretten fotball. Det samme gjelder vel i større eller mindre grad resten av redaksjonen i Pondus. Dermed er det jo naturlig at de hvert år gir ut et bilag som handler om de beste lagene i norsk fotball, de lagene som spiller i den såkalte “Tippeligaen“.Men så er det altså slik, da, at favorittlaget til tegneren (og også redaktøren, siden han også er bergenser), Sportskubben Brann, rykket ned til den mye kjipere “OBOS-ligaen” (…) i fjor.

2015-03-19 11.19.50 copyOg det kan man vel si at årets Tippeligabilag (ligger ved Pondus nr. 3 2015) bærer litt preg av. Redaksjonen har selvsagt er litt skrått blikk på hele opplegget hvert år, men i år har de virkelig satt alt inn på å lage et gjennomført skrått blikk på lagene Brann altså IKKE skal konkurrere med i år. Verst går det selvsagt ut over laget som klarte å slå Brann ut av ligaen i fjor, Mjøndalen. Det blir på ingen måte gjort et poeng av at laget (hvis navn kommer fra det gammelnorske “mjún daudlen” som betyr “sengevæterne som tok plassen i fylkingen til dei edle karane med raud brok”) har brun drakt eller at publikumssnittet på lagets hjemmekamper er 1.154 personer, ganske nøyaktig 10% av snittet på Branns kamper.

2015-03-19 11.21.14 copyDe andre lagene får sine pass påskrevet også. Visste du f.eks. at de to stjernene over Rosenborgs logo symboliserer to trønderske naturister som bøyer seg forover? At Haugesunds tropp er tynnere enn en photoshoppet rosablogger? Eller at navnet på den hovedstadsklubben med de blå og røde draktene skrives “Vålerengen” og ikke “Vålerenga” som enkelte forståsegpåere vil ha det til?

Ihvertfall: les og lær. Men ikke skyld på meg hvis du får en omgang dask hvis du uheldigvis trekker frem noen av “faktaene” herfra når du befinner deg på fotballpub i f.eks. Lillestrøm eller Tromsø. Men trekk dem gjerne frem neste gang du er på besøk i Bergen. Der setter de pris på tørre fakta forkledt som stor humor, og spanderer sikkert en Hansa på deg også.

Foto: Faksimile fra bilag til Pondus nr. 3 2015

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.