Kylling-babb

2015-03-19 16.58.08-1

Denne er enkel å lage, smaker strålende og er tilogmed rimelig sunn. Du trenger ferdig stekt kylling, med skinn, noe salat-ting og litt god dressing. Og selvsagt pitabrød.

I dag fikk jeg tak i en hel ferdig stekt kylling av den kortreiste, godt behandlede typen, til halv pris fordi siste forbruksdag er om tre dager. Greia her er å rive/skjære alt kjøttet av kyllingen i passe store biter, og så varme det hele godt sammen med en passe oppskåret sjalottløk, et par finhakkede hvitløkbåter (og gjerne de kokte potetene fra i går i terninger), og god olivenolje. Varmen må være såpass at kjøttet blir litt brunt. Ha lokk på stekepannen når du steker så blir det hele ekstra saftig.

Mens kyllingen godgjør seg i stekepannen på ettervarmen slenger du pitabrød i toasteren – ett pr. person. Salatingrediensene (jeg hadde hjertesalat, vårløk, paprika og agurk i skapet i dag) kuttes i passe biter. Pitabrødene deles nesten helt rundt, og legges i en passende skål. Legg så oppi det grønne på den ene siden og ha på en grei dressing (hjemmelaget Thousand Island, f.eks.: majones, ketchup, salt, pepper og litt Tabasco). Legg så bra med kyllingkjøtt oppi, og ha godt med en annen dressing (hjemmelaget hvitløks/ramsløkdressing, f.eks.: Creme Fraiche, majones, raspet hvitløk og ramsløk etter smak) oppå. Ha så på litt mer salat og noen agurkskiver, og spis deg nedover med gaffel.

Etter hvert kan du brette pitabrødet rundt det som er igjen av innhold og spise alt. Drikke bør være et lyst, ikke for bittert øl. Eller vann.

Tags from the story
,
0 replies on “Kylling-babb”