Veimat à la Hemsedal

2015-04-06 16.36.40-2

Det å finne skikkelig mat langs veien når man er ute og kjører er ikke bare bare. De såkalte veikroene har gjerne noe kjapt & lett halvfabrikata å by på, bensinstasjonene har de vanlige pølsene og en og annen halv-vellykket burger, og Macker’n og BK finnes bare i byene. Men så har du altså Hemsedal Café på, ja, Hemsedal. Der har de skjønt at folk liker skikkelig mat når de er på tur også. Burgeren deres er en solid smaksbombe, med en solid, akkurat riktig stekt kjøttpuck i midten, passe mykt brød og riktig garnityr. Den serveres sammen med glovarme, sprø frites, syltet slangeagurk og hjemmelaget ketchup. Og er akkurat det som trengs etter en ganske lang tur fra f.eks. Bergen.

2015-04-06 16.35.54-1Reisefølget bestilte «Tacos De Carnitas», også det riktig så god reisemat. Det hele har nesten ingen ting med den tradisjonelle fredagstacoen å gjøre. Her er det snakk om bakt svinenakke, små myke maistortillas og skikkelig salsa, servert i små skåler så man setter sammen det hele selv.

Det eneste som måtte være å utsette er at rettene kanskje er bittelitt for små. En litt større kjøttpuck i burgeren og litt mer kjøtt og et par lefser til til tacoen, og det hele hadde vært perfekt. Størrelsen gjør jo at man får plass til dessert også, men de er ikke alltid det er tid til slikt når det man egentlig vil er å komme seg hjem.

Vi kommer til å stoppe på Hemsedal neste gang vi skal den veien også.

Tags from the story
0 replies on “Veimat à la Hemsedal”