Trommishender

2014-01-16 12.22.02

Denne måneden har det vært ganske mye øving med bandet mitt. Vi skal nemlig debutere offentlig mot slutten av måneden, og da blir det plutselig litt ekstra viktig at låtene sitter som de skal. Og siden jeg er ganske hardtslående går det med noen stikker, spesielt når vi groover som verst. Så før øvingshelgen vi hadde nettopp investerte jeg i noen nye par – og det skulle jeg ikke gjort. Det kan nemlig virke som mine venner hos Vic Firth har gjort ett eller annet med coatingen på stikkene, for denne gangen røk jeg på noen solide gnagsår på mine ellers hardhudede fingre ganske kjapt. Så nå er det plaster og støttetape som gjelder fremover til at har grodd igjen og huden har vent seg til de nye stikkene.

Jeg er ganske sær på stikkefronten. Helt siden jeg begynte å kjøpe stikker selv på 80-tallet har jeg nemlig gått for stikker med nylontupp. Jeg synes hi-haten og ridecymbaler låter mye bedre når de får den ekstra spisse pingen som nylontuppen gir. Jeg spiller også svært mye med tuppen på hihaten, og vanlige tretupper har en tendens til å gå i oppløsning ganske fort, og gir blass lyd. Noen vil kanskje si at jeg får slutte å spille så hardt, da, så holder stikkene lengre. Ha ha, sier jeg til dem. Trommer skal låte hardt, rått, brutalt og energisk, og da må de behandles slik også. Så får heller bandkompisene mine leve med at det av og til kommer en løs nylontupp i lav høyde i noen hundre km/t…

2014-01-31 18.13.40-2Favorittstikkene mine heter  Vic Firth American Classic 5AN, trenger jeg ekstra volum bruker jeg den litt lengre Extremeversjonen av de samme. Begge er egentlig jazz-stikker, men feelingen og fleksibilitetene funker perfekt til tyngre musikk også.

Spille ute-trommesettet mitt er et 5 trommers PDP/Drum Workshop CX-series Red Sparkle trommesett med DW hardware og Remo Clear Ambassador bottom / Coated Smooth White heads, og div. Ludwig (bl.a. en 1965 Supraphonic 400 5×14″ og en 1986 Supraphonic Hammered Bronze 6,5 x 14″)  skarptrommer. Cymbaler fra Sabian, Paiste & Zildjian som brukes etter behag og dagsform, og Sabian HHX Manhattan Jazz 14″ hihat. BigDog trommestol. Øving: Alesis synthtrommer og et vintage NewSound-sett med div gamle Paiste-cymbaler. Og så har jeg en Simmons MTX-9 med tre pader liggende ett eller annet sted.

Interesserte kan se meg i aksjon her.


Fra arkivet. Først publisert i januar 2014

Tags

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.