Menn trenger da ikke bløtleggingspulver?

Zalo-Bloetlegging_1024

I dag dukket det opp betalt innhold for et nytt og revolusjonerende produkt rundtomkring på nettet: Zalo Bløtlegging. Men en malende tekst beskrives det hvordan enhver hyggelig middag blir ødelagt for meg som vert når jeg blir sittende og tenke på hvor mye mas det er å ta oppvasken etter at gjestene har gått. Spesielt gruer jeg meg til alle de fastbrente matrestene som må ligge mange tiiiimer i bløt for å løsne.

Zalo-Bloetlegging_largeRedningen er selvsagt Zalo Bløtlegging med Enzyme Tech™. Et pulver som man ha i bløtleggingsvannet, og som så løser opp de fastgrodde matrestene på noen få minutter. Teksten avsluttes som følger: «Zalo Bløtlegging er perfekt for deg som ønsker å bruke mindre tid på oppvasken, for deg som er opptatt av at oppvasken blir skinnende ren, og for deg som lever i tidsklemma og virkelig kunne trengt en hverdagshelt. Men mest av alt er Zalo Bløtlegging det produktet du trenger når du heller vil bruke tid og energi på det som faktisk betyr noe; å kokkelere, eksperimentere, og lage den maten du mener gjestene dine fortjener!»

Men, altså, trenger vi enda et oppvaskprodukt? Og er fastgrodde matrester virkelig et problem som ødelegger gleden ved å invitere folk på middag? Jeg mener nei på begge to. Det holder lenge med en flaske vanlig Zalo, en god oppvaskbørste, et par svamper og en god stålskrubb for å ta det som evt. ikke går av i – tadaaaa – oppvaskmaskinen. Og er fastgrodde matrester egentlig et problem? Nei. Ekte menn lager for det første ikke mat som brenner seg fast. Og brenner det seg fast klarer vi utmerket godt å legge kjeler og kar i skikkelig varmt vann med et par dråper Zalo oppvaskmiddel i, og så bruker vi en liten skrubb og får greiene nogenlunde rent før vi setter det i den før nevnte oppvaskmaskinen. Det eneste som faktisk kan være en utfordring er fastbrent melk i bunnen av kakaogryta. Der finner man av og til det samme stoffet som skjoldet på Romfergen er laget av. Men det går også vekk. Litt bakepulver og lunkent vann nedi, la stå en stund, skrap vekk resten med en liten skrape og så en grov stålskrubb, og boom! gryta er rein.

Nå har jeg ikke prøvd dette vidunderpulveret og skal ikke garantere at det ikke kanskje har noe for seg, men… menn lar seg ikke affisere av litt oppvask.

 

0 replies on “Menn trenger da ikke bløtleggingspulver?”