Lokalmat for menn…

2015-10-04 14.51.25-2

Da er årets høstferie, tilbrakt hovedsaklig på Vestlandet, vel overstått. På Voss stakk vi innom et av de lokale supermarkedene, og fant denne saken i “lokalmat”-hyllen. “Hakkasteik frå Voss” er i følge teksten på etiketten “Tradisjonsrik bryllaupsmat med opphav i Hardanger”.

Om dette er bryllupsmat må i så fall være som sein nattmat den tredje natten. For dette var… helt greit. Produktet består av finhakket kalvekjøtt og røkt fårekjøtt (dvs. rester), byggryn og kraft, noe som skal gi “ein rik og særeigen aroma”. I stekepannen blir det en ganske utflytende masse som lukter varm fårepølse. Smaken er den samme, bare med klissete bygg-gryn i i tillegg.

Jeg valgte til slutt å bruke Hakkasteiken som kjøttdeigerstatning i en enkel pastasaus (sjalottløk, hvitløk, hakkede tomater, sort pepper og frisk oregano-basert), og det funket helt greit. Ikke like godt som en saus basert på skikkelig kjøtt, men helt greit.

Om jeg kommer til å investere i et par Hakkasteikpakker til neste gang jeg er på Voss? Næh. De har andre produkter som er bedre. Les mer hos Vossakjøt.

 

2015-10-04 15.41.47-2

Tags

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.