Claser’n for viderekomne

0310-Sekskantmutter_l

Er du en av dem som aldri drar på et kjøpesenter hvis det ikke er en Clas Ohlson-butikk der, som gjerne stikker innom Maxbo eller Biltema bare for å kikke litt, og som synes det er helt greit å bruke litt for mye penger på verktøy, dingser og andre ting til garasjen som du egentlig ikke har bruk for?

0702321-BM-13-XE_lDa må du stikke innom din nærmeste Würth-butikk – verktøy-, skrue-, bilrekvisita- og bygg-butikkenes svar på BMW X4, Audi Q7 og Mercedes GLS (og alle de andre feteste bilene du kan tenke deg). Würth retter seg egentlig kun mot proffmarkedet, med et vareutvalg som skal tilfredsstille selv den aller mest kresne håndverker. Dermed har de bare inne det beste av det beste verktøyet, de råeste skruene, den beste jekken, de feteste arbeidsklærne og så videre. Noe som selvsagt gjenspeiler seg i prisene – som også er på toppnivå. Proffene er jo ikke akkurat kjent for å bry seg om hva ting koster (de sender jo bare de hele videre til kundene sine) – de er mer opptatt av at verktøyet skal gjøre jobben skikkelig over lang tid. Og det får de altså hos Würth.

Du finner forøvrig ikke priser på nettsidene til Würth. Både fordi proffene er vant til å betale det ting koster, og fordi det finnes en drøss rabattordninger alt etter hvilken bransje du kommer fra, hvilken avtale firmaet ditt har og så videre.

1713315003-Jekketalje-kjettingskrev_lHeldigvis lar de oss vanlige mennesker handle i butikkene sine også – men det koster. De selger egentlig ikke små kvanta av ting (én enkelt skrue er vrient å få – det blir en hel pakke), men  ting pleier å ordne seg. Og det er fritt fram å gå og se på alt de har, da. Siden Würth er et tysk selskap oser det tysk kvalitet, tysk orden og bunnsolid gjennomføring av alt. Butikkene er skinnende rene, du finner aldri en gåen lyspære, og folka som jobber der er dønn seriøse fagfolk som vet hva de holder på med. Og butikken er altså full av tøffe ting man ikke får tak i andre steder. Og siden det hele egentlig startet opp som skruebutikk i Künzelsau sør i Tyskland rett etter krigen har de altså et gedigent utvalg skruer, bolter og muttere, alt fra de minste størrelsene til gedigne greier på kiloen og vel så det. Har de ikke skruen du er på jakt etter* hos Würth finnes den sannsynligvis ikke.

07035580-DCN4590_lOg så har de altså verktøy som er laget for å bli brukt dag etter dag, år etter år. For oss vanlige handymen er det selvsagt totalt overkill å kjøpe en drill til flerfoldige tusen kroner, men du verden hvor deilig det er å bruke skikkelig verktøy der hver minste detalj oser kvalitet. For å dra bilanalogien lengre: man kommer helt fint frem dit man skal i en rimelig Lada, men du verden hvor mye bedre turen blir i en splitter ny Merce.

Så – bare så det er sagt – har du vært innom en Würth-butikk kommer sannsynligvis turen innom Claes eller Maxbo eller Torshov Bilrekvisita osv. etterpå til å bli en nedtur. Joda, du sparer penger, og skruene og sånt er helt greie, meeeen…

* Nei, innlegget er ikke sponset av Würth. Men jeg ble inspirert da jeg endelig fant en bladfjæropphengsbolt  jeg har prøvd å få tak i i snart to måneder til Dodgen (som de hverken klarte å sende meg fra Statene eller fra en av de proffe norske amcardelforhandlerne) hos min lokale Würthbutikk på Gjelleråsen. De endevendte butikken, årnet og fikset og hadde bolten – med riktig mutter – på lager. Gode butikker fortjener gode omtaler!

ISO-4014-ElZn_l

Tags from the story
, , , ,
0 replies on “Claser’n for viderekomne”