Gjør Det Selv

Garasje

Gjordetselv4Det finnes ikke så mange magasiner og blader for menn lengre. De typiske mannebladene som FHM, Alfa og Mann, med artige historier, lettkledde berter og bilstoff legges ned ett etter ett, og nå er det vel bare Vi Menn som holder stand her på berget. Det finnes selvsagt kunnskapsmagasiner som kan være interessant tidtrøyte for spesielt interesserte (som National Geographic, Illustrert Vitenskap, Villmarksliv og slikt – se f.eks. utvalget hos Bladkongen her), men det er liksom ingen av disse bladene som inneholder noe som gjør at det kan være greit å samle på dem og ta frem igjen senere.

Bortsett fra ett blad. Et blad som alle som bor i egen bolig egentlig burde abonnere på og lese fra perm til perm hver måned. Det er selvsagt snakk om Gjør Det Selv, “Nordens beste gjør det selv-blad” (som de sier selv). Bladet er skreddersydd for alle som årner & fikser hjemme i huset/leiligheten og hagen, og inneholder tips, triks, inspirasjon, tester og oppskrifter på omtrent alt en handymann kan havne borti. Temaet er selvsagt nærmest uutømmelig, så man lærer noe nytt i hver eneste utgave. Noe nytt som sannsynligvis kommer til nytte en dag. Jeg har ihvertfall hatt god bruk for tipsene i Gjør Det Selv både da jeg pusset opp leilighet og da jeg flyttet inn i oppussings-enebolig med “naturtomt” og “mange muligheter” (Pusse opp alle rom? Check. Bygge garasje? Check. Helt nytt kjøkken? Check. Legge stein på gårdsplassen? Check. Terrasse? Check. Og så videre? Check.).

unknown26_07_20080031

Bladet bærer nok bittelitt preg av at det er et skandinavisk blad som har hovedredaksjon i Danmark, noe som gjør at ikke alle tipsene er like relevante her på berget. Danskene bor f.eks oftere i murhus enn det vi gjør her i nord, de har ikke de samme klimautfordringene og heller ikke like kuperte og steinete hager som det vi har her. Men redaksjonen blir stadig bedre og får inn mer “norsk” stoff, og norske setninger med dansk oppbygging og tegnsetting er det nesten slutt på. Egentlig er det litt opp til oss lesere å hjelpe dem å bli bedre – flere norske lesere gir mer penger i kassa, og muligheter til å kanskje få inn en norsk journalist til, f.eks.

IMG_1542 IMG_0782

Gjordetselv1Selv har jeg altså abonnert noen år og etter hvert samlet meg opp rundt halvannen hyllemeter med Gjør Det Selv-blader. Det går forsåvidt ganske raskt å finne tilbake til relevante artikler i samlingen, selv om man ofte blir sittende og lese interessant stoff om noe helt annet enn det man begynte å lete etter. Heldigvis inkluderer abonnementet full tilgang til Gjør Det Selvs hjemmeside og hele artikkelarkivet, så om man ikke starter abonnementet før nå kan man finne hjelp til akkurat det man skal ha gjort allikevel.

Abonnementet koster 875,40 kroner for 12 utgaver, altså omtrent det samme som det koster å få en snekker til å tenke på om han kanskje har tid til å bygge terrasse en gang i løpet av neste år. Bladet er verd hver krone – ingen ting er vel bedre enn å ha planlagt og bygget noe helt selv, bare med bittelitt hjelp fra et blad som vet hva menn trenger?

Gjordetselv2


 

(Nei, innlegget er ikke sponset. Men klikk gjerne på annonsen til høyre og bestill abonnement, så tjener jeg noen kroner på anbefalingen…)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.