Slik inviterer du folk til eventet ditt på Facebook

Så – du skal arrangere ett eller annet (en konsert, en festival, et loppemarked osv.) og vil at flest mulig skal få vite om det. Du årner og fikser, og så kommer du må at du jo må få folk til å komme også. Så du lager plakater som du henger opp, og du legger kanskje lapper i postkassene rundtomkring. Og det kan kanskje funke – litt.

Det som FAKTISK funker, er å ivitere folk via et event på Facebook. Spesielt hvis man er flere om å arrangere noe (det er man oftest) er det veldig smart å opprette et arrangement/event på Facebook, og så bruke nettverket til å spre det glade budskap.

Det å opprette eventet er ganske greit (fra siden din (som du selvsagt har opprettet for opplegget ditt for lengst…) er det bare å gå til “Arrangementer” og så “Opprett arrangement” og fylle ut alt). Men så skal du få folk til å invitere vennene sine. Og da kan du sende ut denne lille bruksanvisningen til medarrangørene dine:

Lynkurs i Facebook: Slik skaffer DU publikum til arrangementet vårt

Da er det på tide å spamme Facebookvennene deres litt, folkens. Ikke mye, bare bittelitt, for å få dem til å ta turen til opplegget vår.

Det hele er veldig enkelt, og ganske så effektivt (se illustrasjon).

Slik-inviterer-du-venner

1: Gå inn på arrangementet.
2: Klikk på “Del”-knappen, og velg “Inviter venner”.
3: I vinduet som dukker opp kan du velge hvilke venner du vil invitere. Klikk på alle du kan tenke deg, og ikke tenk på at “Nils inviterer sikkert Per, så da trenger ikke jeg”. Facebook sørger for at ingen får mer enn én invitasjon til et arrangement – Per får altså ikke 5 invitasjoner fordi både Nils, Laila, Kristine, Sigve og Anne inviterer ham. Han får én.

Det som er fint med å gjøre det på denne måten istedenfor å bare dele arrangementet på veggen din er at alle som har fått invitasjon vil få alt vi legger ut om arrangementet senere opp på veggen sin (så lenge de ikke klikker “Skal ikke”). Dermed får de flere påminnelser, og flere sjanser til å klikke “kjøp billett”.

Så tenker du sikkert at “S**en heller, folk HATER sånne invitasjoner!”. Men det er ikke helt sant. Denne funksjonen, altså det å få informasjon om interessante arrangementer fra noen man kjenner, er visstnok en av de folk liker best med Facebook. Selv om de sier det motsatte.

Lykke til!

PS: Husk forøvrig at det at noen har klikket at de “Skal” på et arrangement – det betyr ikke at de faktisk kommer. En tommelfingerregel kan være at i underkant av halvparten faktisk dukker opp. Så kjør på med påminnelser underveis. Det at noen klikket “Skal” på noe i januar betyr ikke at de husker det langt uti april.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.