Agent Ali G. Borat

[Sponset innlegg] Vår gode venn Sacha Baron Cohen (eller Borat/Ali G/Brüno osv) er klar med ny film: “Grimsby”. Denne gangen er han hverken gær’n diktator, fake britisk-jamaicansk DJ og rapper, Kasakhstansk journalist, eller østerriksk motejournalist, nei, han er en ganske vanlig fotballinteressert engelskmann som tilfeldigvis har en bror som er toppspion og hemmelig agent.

 

I følge diverse forhåndsomtaler, og ikke minst trailerne her, her og her (og div. andre klipp på YouTube), er filmen en god gammeldags actionkomedie og parodi på spionfilmgenren. Vår venn Norman Grimsby (spilt av Cohen) bor i en uspesifisert engelsk by med sin nydelige (synes han) kjæreste Dawn (Rebel Wilson). På en eller annen måte finner han ut at han skal finne igjen sin tapte bror (hvordan de ble skilt osv. får vi sikkert svar på etter hvert). Broren Sebastian (spilt av allrounder Mark Strong) viser seg altså å være hemmelig agent som driver og redder verden, og så har vi det gående. Hele verden er selvsagt ute etter å drepe de to brødrene, og det misforstås og skytes og eksploderes over en lav sko. Hva det hele egentlig går ut på er det litt vrient å få helt oversikt over bare ved å se på trailerne, men det ser lovende ut.

5760Det som kanskje skiller denne filmen fra Cohens tidliger filmer er at han denne gangen ser ut til å bare ha det moro med å lage en crazy actionfilm. Liksom-dokumentarformatet er borte, og han er er ikke homofil motereporter eller østeuropeisk journalist som driter ut intetanende tilfeldige mennesker på gata, eller overkarikert DJ eller diktator i et lite land i midtøsten. Det er sikkert noen engelskmenn som blir litt fornærma og slikt, men formatet ser ut til å kle Cohen. For han er jo en både morsom og ganske smart skuespiller under alle kostymene og de rare faktene. Når i tillegg både medskuespillere og produksjonen ellers har høy kvalitet kan det hele bli en bra filmopplevelse.

Se omtale og bilder på Filmweb og på filmens FBside, og intervju med Nobby hos The Guardian og hos Dagbladet. Premiere på div. kinoer fredag 26. februar.

Jeg gleder meg!

Innlegget er blitt til i samarbeid med, og betalt av, BeOn.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.