Volvo ruller videre – uansett

Volvos lastebildivisjon lager ikke bare noen av verdens beste lastebiler. Nei, de har også en svært dyktig reklame-og PR-avdeling som vet å finne på stunts som skaper masse oppmerksomhet langt utenfor lastebilnerdverdenen.

[Sponset innlegg]  For et par år siden lanserte de sin Dynamic Steering med Jean-Claude vanDammes “Epic split“, og i fjor lot de 4 år gamle Sophie fjernstyre en splitter ny lastebil gjennom en rimelig krevende hinderbane for å vise hvor solide bilene er. Og nå er de ute med en ny film.

Volvo2

Denne gangen skal de demonstrere hvor bra det nye girsystemet deres, IShift med krabbegir, er. Og det gjør de rett og slett ved å koble en standard Volvo FH16 (med en 6-sylindret dieselmotor på 16,1 liter som yter 750 hestkrefter) til et 750 tonns tungt slep som består av 20 tilhengere lastet med to containere hver. Hele vogntoget er 300 meter langt, og målet er at den ene bilen skal trekke det hele 100 meter fra stillestående uten hjelp.

For å gjøre det hele litt ekstra spennende har de hyret inn en av verdens sterkeste menn, svensken Magnus Samuelsson, som sjåfør. Selv om han aldri har kjørt en moderne lastebil før (noe som ikke er lett!) klarer han å få det hele til å bevege seg, og de (spoiler alert!) klarer utfordringen. Det hele dokumentert i ovenstående film, og selvsagt også en liten bakomfilm som forklarer hvordan de fikk det hele til å veie 750.000 kilo.

Filmen og alt rundt er produsert av i samarbeid med Forsman & Bodenfors, et av Sveriges, og kanskje verdens, beste reklamebyråer.

Kommersielt-innhold-Beon

Innlegget er et sponset samarbeid med BeOn.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.