If… mener diesel

Denne reklamefilmen har gått på diverse TV-kanaler en stund nå, og den irriterer meg bare mer og mer. If… hadde ganske OK reklame en stund, men i det siste har det blitt bare dårligere og dårligere. Det begynte med alle dustemiklene som stod og ropte “neeeiiiii“, og nå topper det seg med denne “Feilfylling av drivstoff”-filmen.

Vi befinner oss altså i en øvre middelklassehage der den sure, bitre moren stå ved grillen mens tapermannen hennes sitter og leser avisen. Den dustete sønnen deres kommer hjem litt sent, og hans mor kommenterer bittert, på en eller annen slags tilgjort kvasi bergensdialekt, at han skulle vært hjemme sju. Han prøver å glatte over at han er litt sein ved å fortelle at han ihvertfall har fylt bensin på bilen, og da blir jo mor ekstra bitter; “Du mener diesel?” sier hun mens skrekken lyser ut av øynene hennes (not – denne dama er like uttrykksløs og bitter uansett). Sønnen svarer “Ja, bensin”, og vi skal skjønne at her har det skjedd noe feil. Og så går vi til (det eneste som funker i filmen), “Dont you worry ’bout a thing”-jingelen og “Rolig, vi hjelper deg”-payoffen.

Det er mulig filmskaperne (den er enten produsert av svenske Forsman & Bodenfors eller norske Los & Co (ingen av dem skryter av filmen på hjemmesidene sine…)) har prøv å få til en slags Johan Gulbranson/Roy Andersson-stil på filmen, men det funker ikke. Til det er ikke hverken karakterene, settingen eller storyen gode nok. Og – dette er kanskje det viktigste: hadde junior fylt bensin på dieselbilen hadde han ikke klart å kjøre bilen hjem. Selv om han bare hadde fylt opp halv tank bensin på bilen hadde motoren gått i stå etter et par hundre meter fra bensinstasjonen. Joda, det kan jo være at junior er så vant til å fylle diesel på bilen (og at han tror at alt drivstoff heter bensin, selv om han nettopp har fått lappen og dermed har alt det praktiske rundt det å kjøre bil høyt oppe i pannebrasken) og at han bare svarer feil, men altså; ingen er så teit. Så hele greia blir feil. Storyen hadde muligens funket bittelitt bedre dersom han hadde fylt diesel på bensinbilen, for da er det jo en teoretisk mulighet for at han hadde klart å kjøre hjem. Meeeeen. Et tilleggspoeng kan jo også være at det vel ikke er heeeelt sikkert at If… ville stått helt inne for “Rolig, vi hjelper deg” i akkurat denne situasjonen. Det ville vel heller blitt en “Jojo, vi hjelper deg, men siden fører er under 25 år… ” osv.

Hadde det ikke vært for at det er så mye mas hadde jeg sikkert byttet forsikringsselskap. If… har kjip reklame, og det begynner å bli rimelig flaut å være kunde.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.