Vask & stryk

VaskeKlaer

GQ har laget en kjekk liten guide til hvordan man vasker klær. Inkludert en veldig kjekk video som viser stryking av skjorte på 90 sekunder.

Noen av ingrediensene som brukes til klesvasken er ikke så veldig vanlige her på berget. Borax, som brukes til å få helt hvite klær, finnnes f.eks bare på  noen apoteker her til lands. Og så er det ganske tydelig at ikke alle i England har så veldig god tilgang på vaskemaskiner; det anbefales en del “oppfrisking” av klærne med diverse remedier istedenfor en forsiktig vask. Woolite selges også enkelte steder i Norge, men her kan dt kanskje være enklere å bare bruke vanlig Blenda Sensitive Color. Eller ett eller annet annet vaskemiddel som vasker forsiktig og tar vare på fargene.

Og så kan det være verd å merke seg at de ikke anbefaler vask av jeans, annet enn ca. hver 6. måned (eller når de blir “stinky”). Om det funker her hjemme er vel ikke helt sikkert. Både fordi vi bruker jeans hele tiden (både på jobb og privat), og fordi vi ofte ferdes i litt mer grisete miljøer enn disse jålete gentlemennene gjør. Samtidig – det er ikke nødvendig å vaske jeansen etter én dags bruk. Det ødelegger bare stoffet og passformen. Bruk buksen hele dagen, og heng den litt luftig. Og så vaskes den på et forsiktig program når den blir ubehagelig skitten. Evt. små matflekker osv kan tørkes vekk med en fuktig klut, og en og annen oljeflekk eller et skittent fingeravtrykk viser jo bare at du er en ordentlig Mann som bestemmer selv, og ikke en puslete jåle som lar Mamma/dama bestemme over deg.

Men husk – ha nogenlunde reine klær uansett. Det er ingen ting som er mer turnoff en uflidde folk som lukter skittent/svett osv.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.