Mannemote på Øya

Da er Øya over for i år, og jeg har vært og observert årets maskuline mote. It-girlsa florerer jo i motepressen, men ingen skriver om gutta. Og det er jo kanskje ikke så rart.

Det som er å si om årets maskuline Øya-mote er vel at det ikke er noen maskulin Øya-mote. Det er langt mellom gutta som skiller seg litt ut fra massene – gutta som har gjort seg litt flid med antrekk og fremtoning ellers. De aller, aller fleste går rundt i et litt slitent sommerantrekk. Bleike shorts eller slitne jeans, litt slappe t-skjorter og godt brukte sko. Alt i diverse blåfarger, khaki og grønt. Joda, det er en og annen merkevare innimellom, men mest helt greie kjedevarer. Gutta som har skjegg og kjører en personlig stil er også helt like; samme solbriller og så videre.

2015-08-15-Fashionmen72015-08-12-Fashionmen3

Det kan kanskje virke som om de aller fleste har tatt på seg “festivalantrekket” sitt. Altså det antrekket de bruker når de ligger i telt og ikke får tatt en dusj på et par dager. Noe som vel kan sies å være litt sært siden Øyafestivalen ikke en gang har festivalcamp siden folk altså sover hjemme. Kanskje de prøver å gi et slags “jeg er erfaren festivalgjenger”-inntrykk?

2015-08-12-Fashionmen52015-08-12-Fashionman1

Den kvinnelige delen av publikumet kjører jo nesten alle sammen sin egen, gjennomtenkte stil. De svever gjennom festivalen som små stjerner mens gutta bare blir et blasst bakteppe. Men det gjør jo også at de få gutta som har sin egen stil skiller seg fint ut. De som stiller i rocka svart (selv om det er varmt), gjennomtenkt hawaiiskjorte og matchende hatt, eller vintage t-skjorte med avklipt 501 – de matcher jentene. Det er også en og annen som drar’n litt langt (du med kostskoleinspirert skjorte, kortbukse og knestrømper…vel), men de liver jo bare opp.

For alt er jo bedre enn 20-på-dusinet-antrekkene.

2015-08-12-Fashionmen22015-08-12-Fashionmen

(Hva jeg hadde på meg? Siden jeg kjørte mc til og fra ble det standard 501, Dr.Martens, t-skjorte, caps (for å ikke bli solbrent på toppen)og svarte Charger bikerbriller. Skinnjakka passet de heldigvis på for meg i garderoben).

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.