Kule/smarte lesebriller

Brillemann

De av oss som begynner å dra litt på åra har muligens merket at synet ikke er helt det det var, og at armene plutselig ikke er lange nok når vi skal sjekke Face og Twitter og slikt.

Da er man sannsynligvis rammet av alderslangsynthet (også kalt presbyopi), og det er tid for lesebriller. Briller som har glass med styrke +1 (eller kanskje +1,5 for de som har latt som at de ikke ser dårlig lenge). Slike briller får men nesten over alt. De henger i kassa på Remikioop, på Biltema og hos Claeser’n, gjerne til en hundrings eller 2 for en 2-pack. Og de her helt greie, de brillene. De gjør jobben. Man ser bedre. Men designen er vel kanskje ikke helt … der – man ser liksom litt døll ut. Dessuten er de ikke særlig solide. Glassene tåler ingen ting før de blir oppskrapt, og stenger osv. er gjerne i billigste type plast eller “metall” som gjør at de knekker for et godt ord.

BrillerVel. Nå har jeg funnet et ganske kult alternativ: Nooz. Dette er små lorgnetter (altså briller uten stang) som passer perfekt på nesen. De leveres i et bittelite praktisk etui også, så nå er det slutt på at lesebrillene ligger i lomma og blir oppskrapt og knekker.

Og så har det et ganske kult nettbutikk-konsept. De selger kun brillene sine der (mange fiine farger, 19,90 Euro pr. stk.), og så har de en liten twist på slutten av handleopplevelsen: Hvis man forteller vennene sine om butikken og ber dem oppgi en kjekk kode når de bestiller briller til seg selv, da får de 20% rabatt. Og for hver 2. person som kjøper briller med ens referanse får man ett par Nooz gratis. Winwin, altså.

De har forøvrig også laget en egen lesetest slik at man kan sjekke synet selv før man handler, men det kan muligens være en idé å stikke innom en optiker og sjekke synet ordentlig før man går i gang. Både fordi for sterke glass bare er masete og slitsomme å bruke, og fordi det kan være andre ting som gir synspoblemer også – ikke bare langsynthet.

Uansett – har du lyst på Nooz med 20% rabatt: bruk denne linken.

3xbriller


Nope, ikke sponset innlegg. Men bildene er lånt fra Nooz’ hjemmeside.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.