Fra Final Fantasy til Louis Vuitton

PFF_Lightning_XIII-2_IllustHeltinnen fra Final Fantasy XIII, Lightning (eller Claire Farron som hun egentlig heter), har tatt skrittet ut av spillverdenen og inn i en enda mer fantasifull(?) verden; moteverdenen. Motehuset Louis Vuitton bruker henne nemlig som en av frontfigurene i vår/sommer-kampanjen for sin “Series 4”-kolleksjon. Hun er jo allerede ganske kjent for sin gode smak og ekstravagante klesstil, og i kampanjen (som består av både film og en rekke annonser) viser hun en kolleksjon som ser ut til å passe henne ganske så bra.

Louis-Vuitton-Spring-2016-ad-campaign-01

FFXIII-Lightning_CGTil britiske The Telegraph sier Vuittons creaive director Nicolas Ghesquière at “Lightning is the perfect avatar for a global, heroic woman and for a world where social networks and communications are now seamlessly woven into our life. She is also the symbol of new pictorial processes. How can you create an image that goes beyond the classic principles of photography and design? Lightning heralds a new era of expression.” På spørsmålet “How does it feel like to become a LV ambassador?” I et intervju med samme avis sier Lightning selv at “It makes me feel excited, a feeling similar to when I venture to unknown lands.

Det som uansett er litt kult her er jo at et seriøst motehus går hen og bruker en virtuell modell i en stor kampanje, og dermed viser at de jo egentlig ikke trenger syltynne levende unge damer for å vise frem klærne sine. Med en virtuell modell kan de tilogmed få laget bilder som ikke det ikke går an å lage i virkeligheten. 3D-grafikkteknologien er kommet så langt at det faktisk ikke er så lett å se at det ikke er bilder av et ordentlig menneske i annonsene hvis man ikke på forhånd er klar over det. Klær, hud, hår og lyssetting ser helt ut som fysiske objekter, og ikke noe som er satt sammen av ettall og nuller i en datamaskin. Så kanskje vi endelig ser en ende på trenden der unge kvinner nærmest sulter seg ihjel for å tekkes gale motedesigneres stadige krav til nye, “perfekte” modeller til klærne sine?

Army_of_One_ffxiii

Final Fantasy-serien har forøvrig kommet til spill nr. 14 i serien; Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. Selv ramlet jeg av etter noen mislykkede forsøk på å like/spille 3’ern eller 4’ern, og så et forsøk på X (eller var det  XI?) noen år seinere, så jeg har ikke peiling på hva det hele går ut på lengre. Fantasy/science-fantasy-RPGer der en haug helter kjemper mot en eller annen ondskap i overdådige fargerike landskap til svulstig musikk ble nok litt i meste laget. Men serien er jo vanvittig populær, med over 110 millioner spillenheter solgt siden det første spillet ble sluppet til NES i 1987, så har du sansen for eksepsjonell grafikk, dramatisk musikk og underlige mytologi i forvirrende fantasiverdener er det bare å sette i gang…

Les mer om kampanjen her, og mer om Lightning her.

Lightning_Sazh&Purgees

Bilder fra Louis Vuitton og Final Fantasy-wikien.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.