Slik skreller du egg, hvitløk og poteter.

Det å få skallet av et kokt egg, hvitløksbåter og poteter kan være et sant herk. Og oppskjæring av paprika er jo heller ikke alltid så morsomt.

Alle(?) kan jo tipset om å ha de kokte eggene direkte i kaldt vann noen sekunder før man tar av skallet, men det er jo ikke alltid det funker – det blir jo alltid en bitteliten skallbit igjen ett eller annet sted. Og skrelling av hvitløk er også masete, selv når man knuser hvitløksbåten litt under flatt knivblad og kutter vekk stilkfestet er det plundrete å få vekk alt det tynne skallet. For ikke å snakke om potetskrelling, som bare er pirk og klin og aldri blir helt 100 % før resten av maten er blitt kald. Og paprikabitene blir jo alltid fulle av frø uansett hvor forsiktig man er.

Så altså: her er fire helt strålende tips som gjør disse irriterende kjøkkenoppgavene til bare gøy. (Og to litt mer uinteressante – skjære banan i skiver med en synål og skrelle kiwi med glass er vel for de litt mer spesielt interesserte…) fra Makeshushi.coms YouTubekanal:

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.