Nordic Sunrise

Oppfølger til “Slik lager du ripslikør“-innlegget fra en tid tilbake. Siden det ble publisert har jeg nemlig prøvd ut ripslikøren i ulike drinker og sammenhenger. Og – bare så det er sagt – ripslikør funker strålende i de fleste sammenhenger.

Ripslikøren funker selvsagt veldig bra helt alene. Enten som shot servert ved romtemperatur, i et lite cognacglass med en isbit eller to, eller i iskald form. Smaksløkene koser seg med smaken av sommer uansett.

Og så funker den altså som tilsetning. Den gir rund smak på ren vodka, og lager mørkere farge og mer krydret smak på whisky (prøv å erstatte angosturaen i en Old Fashioned med ripsøikør, f.eks). Men den beste varianten (så langt) er istedenfor grenadine i Tequila Sunrise. Grenadinen er gjerne i søteste laget og setter for mye preg på cocktailen, og det gjør ikke ripslikøren. Nordic Sunrise lages på samme måte som Tequila Sunrise, med appelsinjuice, tequila og isbiter i et longdrinkglass*, og altså med ripslikør istedenfor grenadinen. Ripslikøren gjør at man ikke trenger limejuice heller siden ripsen har et lite behagelig sting.

* Fyll glasset 2/3 opp med knust is (1x1cm biter), hell opp i 4 cl. tequila, fyll så nesten opp til kanten med appelsinjuice. Til slutt helles 2 cl. ripslikør over. Likøren synker gjennom isen og juicen og lager et fint mønster i det hele. Drikkes med sugerør for å få passe blanding av alt underveis. OBS: Vanedannende!

PS: Bildet er en dummy laget i et cognacglass. Jeg glemte å ta bilde av de 3 første forsøkene og gikk tom for appelsinjuice…

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.