Bryggerihotellet i Flåm

2013-06-07 23.01.27

Denne helgen var jeg en snartur i Bergen for å treffe gamle klassekamerater. For å få en skikkelig luftetur ut av det bestemte jeg men for å ta Sportsteren over fjellet og bare kjøre og kose meg for en gangs skyld. Og, det skal sies, veien fra Oslo mot Bergen er en av de bedre MC-veiene jeg vet om.

2013-06-07 22.29.43 Det jeg ikke hadde tatt med i beregningen er at det er ganske kjølig på fjellet såpass tidlig på sommeren; ihvertfall når det er litt overskyet og regn. Dermed var jeg ganske så frossen og stiv da jeg kom nedover fra Hardangervidda. Så da bestemte jeg meg for å finne et sted og overnatte. Nærmeste tettsted var Flåm i Aurlandsfjorden, og jeg bestemte meg for å se om det muligens kunne være et rom å få der. Og det var det. På Flåmsbrygga Hotell helt nede på kaien i Flåm sentrum hadde de et ledig rom på gatelpan. Der kunne jeg parkere sykkelen rett utenfor terrassedøren og ha full kontroll på den hele tiden.

2013-06-08 09.57.04Hotellet er ganske nytt og moderne (det ble vel bygget i 2004), men de har prøvd å holde det hele innenfor gammel norsk byggeskikk. Så det er masse treverk og stein og “norsk tradisjon” og alt det der. Og det funker stort sett helt greit. Rommet har duse fine farger, det er skifer på badegulvet og alt man kan ønske seg.

Det beste med hotellet er imidlertid at de har sitt eget bryggeri – Ægir Bryggeri. Dette er et skikkelig lokalt mikrobryggeri der de lager mange forskjellige øl. Ølet har faktisk fått så godt rykte på seg at det er på vei til å bli distribuert til butikker over hele landet. På hotellet har de selvsagt en egen stor gildehall der man kan få kjøpt ølet tappet direkte fra bryggeriet. Nå var det dessverre slik at jeg skulle videre tidlig neste morgen, på motorsykkel (da er det ikke så smart å være tung i hodet), så jeg fikk ikke smakt på alle sortene. Men noen snitt av bartenderens favoritter ble det jo. Og, bare så det er sagt – denne gjengen kan øl. Heldigvis har de eget bryggeriutsalg, så morgenen etter kjøpte jeg med meg så mange flasker jeg fikk plass til på i veskene på sykkelen (dvs. 3 flasker…).

Så ja, det blir nok en tur innom ved en senere anledning også.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.