Velkommen hjem igjen, Lara!

tomb-raider-lara-croft-2013

Etter en lang tur utenlands (eller hvor hun nå har vært) er vår gamle venninne Lara endelig tilbake på skjermen. Denne gang på PS3, og bedre enn noen gang. For oss som har vært med Lara helt siden PlayStation (PS1)-dagene er det en ganske stor overgang å se henne i full oppløsning i en skikkelig 3D-verden. Nå er det ikke mer pixler, rette vinkler og hakkete animasjon, nei! Samtidig har spillet beholdt den gode gamle “Lara Croft-atmosfæren”, og man kjenner seg igjen i hvordan hun er som person og alt det der. Samtidig er hun blitt mer anatomisk korrekt (faktisk mer eller mindre perfekt…) , har fått seg iPhone og blitt en moderne ung dame a la 2013.

2013-03-24 10.17.29Bakgrunnshistorien og plottet holder seg innenfor det vante. Lara er fremdeles en ung eventyrerske (som ikke har blitt særlig eldre siden vi først traff henne på slutten av nittitallet) som farter rund på leting etter gamle skatter. Denne gangen roter hun seg bort i jakten på det tapte kongedømmet Yamatai som skal befinne seg ett eller annet sted utenfor kysten av Japan. I begynnelsen av spillet befinner hun seg på en båt på vei inn i området dette kongeriket skal befinne seg sammen med diverse andre mer eller mindre trivelige typer, og så setter det igang. Her er det uvær og gamle legender og overnaturlige krefter og svikefulle partnere og skumle fiender og hele pakka. Lara må klatre og balansere og skyte og snike og holde på, akkurat som hun alltid har gjort. Se forøvrig traileren på YouTube.

Lara-ps1Grafikk, lyd, bilde og kontroller funker svært bra, og det er mer eller mindre slutt på at Lara hopper i døden hele tiden fordi spillet ikke følger spillerens febrilske knappetrykking på kontrolleren. Det hel er er finpusset og gjennomarbeidet, noe som gjør at spillet flyter fint. Oppgavene er akkurat passe vanskelige (selv om det fremdeles kreves presis koordinasjon og reflekser), og alt henger sammen. Spillet er også mye mer omfattende enn tidligere; økt plass på disken og mye mer datakraft gjør spillet til en helt annen helhetlig opplevelse. Jeg fyrte opp PS1-en og originalspillet bare for å sammenligne, og … det har skjedd litt på spillfronten, gitt.

Som sådan har spillet mye til felles med Naughty Dogs “Unchartered”-serie. Grafikk og spillmekanikk ligner ganske mye, og hovedforskjellen er vel at hovedrollen her er kvinnelig. Samtidig har Tomb Raider en litt kulere storyline, og det hele virker kanskje litt mer troverdig, selv om ingenting i historien egentlig er det.

Uansett – her venter det mange mange timers stor spillopplevelse.

Oppdatering: Beskrivelse av hele spillet osv. finnes her.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.