Norges kjedeligste reklamefilm for norges kjedeligste chips.

I følge Kampanje mistet TV2 100.000 seere da de viste en 6 minutter lang reklamefilm for Orklas nye potetgull…eh… potetchips «Totenflak» i reklamepausen midt i Senkveld sist lørdag. Og det er jo ikke så rart, siden filmen rett og slett bare viser en potetskive som blir stekt:

https://www.youtube.com/watch?v=nRn2hUiPTpo

Det har sikkert bydd på utfordringer å lage filmen (hvordan filmer man at en potetskive blir stekt, liksom?) og sånt, men altså: Hvorfor er det relevant at det tar lang tid å steke potetene? Og blir de noe bedre av at det er en dude med Totendialekt som  sier «Totenflak… laga mæ tålmodighet…kremt» til slutt?

2016-04-09 23.01.27-1Jeg løp selvsagt til butikken og sikret meg et par poser (etter å ha spolt forbi de 6 minuttene på PVRen), og kan meddele at chipsen ikke er verd å kaste vekk seks minutter på. Den er akkurat som alle andre «håndlagde» chips, og når ikke den ubestridte nr 1, Sørlandschips, til midt på låret en gang. Både konsistens og smak er midt på treet, selv om potetene er fra Toten. Det som trekker litt ekstra ned er det åpenbare markedsundersøkelsesbaserte konseptet som ligger i bunnen. Man har tatt utgangspunkt i at folk like rustikk chips (som Maaruds Original-chips, Kims (som forøvrig også eies av Orkla) Delivio og Kokkens Oppskrift, OLWs Naturchips osv.) og at de lar seg sjarmere av Totendialekt (Vazelina og n’Eldar) – de to kombinert må jo bli en sikker vinner? Njæ. En langdryg tekst på totensk om at «Totenflak er overbevist om at det itte finnes snarvæger til hverken det eine hæll det ændre her i livet» bakpå en kunstig gråpapirpose gjør liksom ikke chipsen bedre. Ikke den konstruerte hjemmesiden (med noen gubber i sorthvitt som sniker rundt hushjørnene) heller. Alt blir bare «funnet på» og «helt greit». Så – jojo, er det tomt for alt annet i butikken, så greit nok.

(Totenflak oversatt til tysk blir forøvrig noe sånt som Døds-luftvernkanon (Toten = død, FlaK = Flugabwehrkanone), men det er jo ikke så farlig. Toten Transport farter jo rundt med lastebilene sine over hele kontinentet uten at det blir gjort noen stor sak av det, så…)

0 replies on “Norges kjedeligste reklamefilm for norges kjedeligste chips.”