Flere kule/smarte lesebriller

0000115_phone-case-2-glassesSiden jeg har blitt såpass oppe i årene at jeg trenger lesebriller sjekker jeg stadig ut nyhetene som dukker opp. For en stund siden var det nooz-brillene som gjalt, når har det dukket opp noen som bygger på samme konsept (briller som bare henger fast på nesa – aka. pincenez): Thinoptics.

Thinoptics1Thinoptisc-brillene er enda mindre og tynnere enn Nooz-brillene. Det gjør at de er enda enklere å ta med seg, og at de er enda mer diskret når du har dem på nesa. Formen er mer avlang, noe som gjør at det er enklere å kikke over brillekanten når de er på. Brillene er svært tynne, og leveres i et etui som bare er ca. 2 mm. tykt.

Selve brukeropplevelsen er litt så som så. Der Nooz-brillene har kraftig nesepute som legger seg godt rundt nesa slik at brillene henger godt har Thinoptics-brillene to smale striper i et sandpapiraktig materiale som skal skape nok friksjon til at brillene henger. Det gjør brillene litt mindre behagelige å ha på, men ikke verre enn at det går greit. En annen bakdel med Thinoptics-neseputene er at det er litt for lett å knekke dem av. Er man litt uforsiktig når man legger brillene i etuiet bøyes neseputene fort, og så knekker de etter en stund av og blir borte.

Thinoptics3Det som gjør Thinoptics-brillene smartere, er etuiet. Det har lim på baksiden, og jeg har festet det bakpå mobildekselet mitt slik at jeg alltid har brillene med meg. Dermed slipper man å lete gjennom alle lommene osv. når det skal leses – man trekker bare brillene ut av etuiet, og på plass er de. Prisen er også helt grei – 2 par + etui med lim for i overkant av 200 kroner er ikke ille.

Nå ser man selvsagt litt nerdete og oldefaraktig ut med pincenez på nesa, men det får gå. Det ser bedre ut enn billigbrillene man får på Claser’n og Biltema, er billigere enn optikerbrillene, og man slipper altså å dra på store briller med stenger som knekker og bøyer seg stadig vekk.

Det finnes selvsagt flere stangløse briller, som Seeoo og Edison & Kings Modern Pince-Nez, som skal testes ut,  men foreløpig er det Thinoptics som er favoritten. Men… følg med!

personalize_glasses


Foto: nittygritty.no og Thinoptics. Innlegget er ikke sponset.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.