Enda smartere batteridrill

Boschfilm

[Sponset innlegg] Før i tiden var det å bruke batteriverktøy en blandet fornøyelse. Batteriene måtte lades leeeenge, og ble tomme for strøm med én gang jobben ble litt mer en bare enkel skruing. Og alle verktøyene hadde sitt eget batteri, med egen tilkoblingsløsning og masse fjas. Men utviklingen har jo gått sin gang, så nå får man masse fint batteridrevet verktøy som kan bruke samme batteri og som gjør en skikkelig jobb. Det som har vært utfordringen så langt er jo hvor lenge man kan jobbe før batteriet må lades på nytt. Selv med det siste i Lithium-ionbatterier har verktøyene brukt mye strøm og blitt relativt raskt utladet. Det helt til Bosch kom med sin Syneon-chip, en strømstyringsenhet som sørger for å ikke trekke mer strøm fra batteriet enn det som trengs for å gjøre jobben. Det trengs jo mindre kraft for å borre et lite hull i en vegg enn å skru i en tjukk skrue for å henge opp flatskjermen, og det skal Syneon-chipen kompensere for. Og det vil Bosch gjerne fortelle oss om med filmen under.

(Selve reklamefilmen er forøvrig ei rimelig søkt greie. Den begynner med ei dame som åpenbart gjør seg klar til ukas hyrdestund. Men så innfinner ikke herren i huset seg, da, dama sovner, og så er det midt på natta, dama bråvåkner og går for å lete etter ham. Og så finner hun ham i garasjen der han har sovnet med den nye Bosch-dingsen sin i hånden. Hun vekker ham, og går forurettet å legger seg igjen mens han blir sittende i garasjen og se forundret på drillen som fremdeles går. Payoff: “Save your energy for the right moment”. Historien er forsåvidt grei nok (et Bosch Syneon-verktøy har kapasitet til mange timers arbeid), men altså; ingen mann med respekt for seg selv og ei dame som hun i filmen ville vel finne på å gå i garasjen og skru hundehus – og sovne? Joda, nye gadgets kan være altoppslukende, men man prioriterer vel alltid å sette av tid til litt hankypanky?)

Om Syneonchipen funker? Å jada. Jeg har opparbeidet meg en ganske anselig samling batteriverktøy etter hvert, og har vent meg til å alltid kjøpe to batterier slik at jeg alltid kan ha et fulladet et for hånden. Vanligvis går man jo tom for strøm sånn 2/3 ut i jobben, og så må man ta pause noen uker før man blir ferdig. Det ser det ikke ut til at blir noe av med denne chipen. Jeg har drevet og gipset noen vegger og tak og gulv i det siste (studioprosjekt, lydisolering osv), og for første gang har jeg opplevd at jeg ble lei (og nesten ferdig) før verktøyet sa stopp. Det er ikke noen forskjell i å jobbe med Syneon-Boschen vs. den gamle Boschen (hastigheten og kraften som ytes oppleves som den samme), det er bare det at batteriet varer lengre. Og det liker vi. Så hadde det ikke vært for at jeg allerede har garasjen full av elektroverktøy hadde jeg nok løpt avgårde og investert i både multisliper, hekksaks, stikksag og sirkelsag med Syneonchip. Det vil si – gresstrimmeren min begynner å dra på årene. Bare synd det er vinter nå… Vel.

Kommersielt-innhold-BeonSå altså, på tross av filmen: Skal du investere i nytt batteriverktøy i år er det altså Bosch-verktøy med Syneon-chip som gjelder. Les gjerne mer på Bosch’ kampanjeside.

Innlegget er et sponset samarbeid med BeOn. Foto: Skjermdump fra reklamefilmen.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.