Ekte gitarhelt på 1-2-3…

Guitar_Hero_06

Innrøm det: du drømmer om å være en ekte gitarhelt. En som trollbinder et hvert stadionpublikum med din virtuose traktering av 6-strengeren og har ei dame i hver by. Og nå har du sjansen til å prøve rockestjernelivet, med en ordentlig gitar i et ekte rockeband foran et skikkelig kravstort publikum.

Kommersielt-innhold-BeonI hvertfall nesten. Skal du bli ekte ekte gitarhelt må du jo øve til fingrene blør hver eneste dag og finne et skikkelig band å spille i, og det er ikke barebare. Vil du derimot bli en «ekte» gitarhelt, da er ikke drømme langt unna. Denne høsten er nemlig blitt det store «relansering av musikkspill»-året, og spesielt gjengen bak Guitar Hero, Activision, har lagt alle kluter til for å fornye og modernisere spillserien sin.

Guitar Hero er altså et konsollspill der man, ved hjelp av en kontroller formet som en gitar, kan «spille» kjente rockelåter sammen med et band ved å følge anvisningene på skjermen. Det hele har egentlig ikke så veldig mye med gitarspilling å gjøre siden man hverken har strenger, må legge opp og slå akkorder, eller må stemme gitaren, men du verden så gøy det er! Det å stå foran skjermen med lyden på fullt og «spille gitar» er det ene, det andre er følelsen man får når man mestrer det hele og opplever at det virtuelle publikumet tar av og man får gå videre til mer avanserte låter.

Guitar_Hero_08Guitar_Hero_05

Siste utgave i spillserien, Guitar Hero Live, har blitt det nærmeste de fleste kommer å spille i et rockeband. Nå spiller man nemlig ikke lenger i et band bestående av datagenererte 3D-figurer foran et 3D-publikum. Nei, nå spiller man spillet fra førstepersonssynsvinkel blant ekte mennesker på en ekte scene i en ekte konserthall. Man begynner bacstage sammen med bandet, får på seg gitaren, og så er det ut på scenen. Det hele er såpass finurlig lagt opp at både band og publikum reagere på det du spiller. Spiller du dårlig blir de andre i bandet sure, publikum mindre entusiastiske og så videre. Og du beveger deg rundt på scenen slik at du får følelsen av å stå midt oppi bandet; høyere trommer når du står ved trommisen og så videre. Hele 42 låter har fått hele virtual reality-pakka, noe som burde holde lenge for de fleste av oss. Ut over de 42 låtene legger de stadig ut nye låter, men da uten hele VR-pakka. Det er kanskje like greit; det kan jo bli slitsomt å bli buet ut hele tiden også…

Guitar_Hero_04Guitar_Hero_01

Dessverre kan man ikke børste støv av og bruke den gamle Guitar Hero-gitaren sin i det nye spillet. Den nye gitaren har nemlig 6 knapper i to rader istedenfor de 5 som står etter hverandre på den gamle. Det skal ifølge Activision gi større muligheter til variasjoner i spillet, og til å øke vanskelighetsgraden. Og det funker. Det å klare ei hel låt på «Hard», det er… hardt. Ikke like vrient som å dra det hele på the real ting, men nesten. Dessverre (får jeg nesten si siden jeg er trommis) kommer Guitar Hero bare med gitar og ikke resten av bandet, men det er jo lov å håpe på at det hele utvides etter hvert. Uansett – gitar er jo artig, det og.

Om dette er morsomt for musikere også? Å jada. Det er litt uvant for en gitarist som gjerne kan låtene man skal spille på ordentlig å ikke slå an en D-akkord men isteden bare trykke inn to knapper som ikke er riktig plassert på gitaren og bare slå an én streng, men det er glemt etter tre minutter. Her er det musikk og stemning for alle penga. Det er klart; i et ordentlig band ser man ikke surt og oppgitt på gitaristen når han spiller feil. Isteden ler man seg fillete og speller videre og later som det skal være sånn. Men som et spillpremiss funker det hele strålende.

Sjekk ut det hele på guitarhero.com, og evt. her og her på Youtube.

Guitar_Hero_02Guitar_Hero_03

Innlegget er et sponset samarbeid med BeOn.

 

 

0 replies on “Ekte gitarhelt på 1-2-3…”