Slik unngår du kaos i heimen

iStock_000076861829_Medium

Japanske Marie Kondo lever av å hjelpe folk å holde det ryddig hjemme. Folk er altså blitt så ubehjelpelige og fjasete at de ikke klarer å holde hjemmene sine ship shape til en hver tid, og faktisk betaler for at ryddeguruer skal komme hjem til dem og ordne opp.

Metoden hennes kalles Konmari-metoden. Den går i bunn og grunn ut på at man skal rydde ordentlig i hele kåken én gang, og så skal man holde det ryddig og ikke rote mer.

Altså metoden en hver mann med nogenlunde orden på livet benytter. De aller fleste menn har jo orden i tingene sine: Rene klær henger i skapet eller ligger i kommoden, skitne klær i kleskurven ved vaskemaskinen, og vi har ikke klær som ikke er i bruk liggende. Bøker og blader ligger fremme til de er lest, så arkiveres de på riktig sted i hylla eller i det Store Arkivet (altså papirreturbeholderen). På kjøkkenet er alt lagret på riktig sted i riktig skap, og brukt bestikk og servise osv. settes alltid rett i oppvaskmaskinen. På badet står de få remediene vi trenger alltid på riktig plass, og håndklær henger på kroken sin og ligger aldri på gulvet. Vi vet alltid hvor verktøyet vårt er i garasjen, og i bilen finnes kun det som skal være der. Og så videre. Vi har i det hele tatt orden på greiene våre, og har av erfaring lært én ting: Hvis vi ikke roter slipper vi å rydde!

Er du imidlertid en mann som IKKE har orden på greiene dine foreslår jeg at du leser hele artikkelen om ryddeguru Marie Kondo hos Vi i Villa ASAP og får ting på plass. (Ok, har du et kvinnemenneske i hus er sannsynligvis løpet kjørt uansett, men det er lov å prøve seg. Og ihvertfall ha styr på sine egne greier…)

Oppdatering: Er du VIRKELIG interessert i å ha det overdrevent ryddig i heimen bør du jo sjekke ut denne Pinterest-boarden.

Foto: iStock.com/valzhina


Fra arkivet. Først publisert i januar 2016.

Tags from the story
, , , ,
0 replies on “Slik unngår du kaos i heimen”