Jeg har blitt Division-agent!

TCTD_concept_Dumbo_Street

[Sponset innlegg] Forrige tirsdag ble Ubisofts nye storsatsing Tom Clancy’s The Division sluppet til PC (Windows), XBox og Playstation 4 med stor ståhei. Spillet solgte i løpet av de første 24 timene mer enn noe annet Ubisoftspill har gjort i samme tidsrom. Selve lanseringen av spillet var jo allerede utsatt 2 ganger (det skulle egentlig slippes i 2014), og hypen har vært ganske intens, så det er kanskje ikke så rart at folk gikk mann av huse for å kjøpe det hele da alt endelig var klart.

 

Forventningen til spillet er jo ganske store. Ubisoft har lovet oss en svær åpen verden der vi både kan bekjempe ondskapen på egenhånd og på lag med andre, og der vi kan kjempe mot hverandre med et svært arsenal avanserte våpen og duppeditter. Det hele blir sammenlignet både med Destiny (lagbasert skytespill), World of Warcraft (åpen verden med masse oppdrag + masse PVP) og Diablo (meny- og oppgraderingssystem), bare at det hele foregår i en realistisk, virkelighetsnær setting.

TCTD_concept_Grand_Central

Og det ser ut til at Ubisoft har fått alt på plass. Det hele funker som ei kule på min PS4, ihvertfall. Grafikken er svært bra (selv om den loader litt treigt innimellom), kontrollene funker som de skal, grensesnittet er kult (selv om menysystemet er litt rotete), og historien helt grei. Jeg har ikke funnet så mye humor ennå (vi befinner oss jo i en apokalyptisk verden der store deler av New Yorks befolkning er drept av et virus, og der det er masse slemminger som må drepes, og det er jo alvorlig, må vite…), men det kommer forhåpentligvis.

TCTD_concept_Brooklyn_Riot

Ellers er det greit å ha følgende i bakhode hvis du ikke allerede har kjøpt spillet og er i gang:

  • Spillet er et skyte-, samle-og craftespill. Man må samle ting og poeng for å få oppdatert våpen og utstyr, og komme opp i nivå.
  • Du må kjempe mot andre – altså PVPe. Du kan spille uten å gå inn i The Dark Zone, men da går du glipp av ca. en tredjedel av spillet.
  • Du må spille på lag med andre spillere, og regne med at de sannsynligvis, når dere spiller i The Dark Zone, kommer til å forråde/drepe deg og stjele alle tingene dine.
  • Det er ikke sikkert du noen gang kommer til å runde spillet. Ubisoft sier nemlig at det vil komme en jevn strøm av oppdateringer.
  • Det er ikke zombier eller aliens eller andre monstre i spillet. Kun mennesker. Så det eneste du skal drepe er mennesker. Tøffe, sjuke, beinharde og fæle, men altså mennesker.

TCTD_conceptart_Pandown

Selv er jeg redd for at det kommer til å gå med ganske mange timer i et virusbefengt New York fremover. Spillet har jo (nesten) alt jeg liker; nogenlunde realistisk historie, fenomenal grafikk, det er godt skrudd sammen, man kan spille både alene og sammen med andre, det er opp til en selv hvordan man klarer seg, og det er en svær verden (man får bevege seg rundt i store deler av NewYork (som visstnok er korrekt gjengitt), og det hele sies å være størren enn Fallout4) med med masse detaljer å utforske.

Forøvrig kan det være greit å lese gjennom Wikipediaartikkelen om spillet, og selvsagt kikke på toppvideoene på Youtube. Og se den lange offisielle traileren, og besøke den offisielle spillsiden. The Division får forøvrig en god femmer på terningen fra NRKs Filmpolitiet, og 9/10 av Gamereactor, og gode anmeldelser verden rundt. Så har du «noen» timer ledig tid er det bare å sette i gang.

PS: Hvis du vil ha meg med på laget finner du meg under standardnicket mitt «Jornemac».

TCTD_1024x768-

Bildene er konsepttegninger lastet ned fra UPlay.

Kommersielt-innhold-Beon

Innlegget er et sponset samarbeid med BeOn.


Tags from the story
, ,
0 replies on “Jeg har blitt Division-agent!”