Genialt cateringkonsept

chef-939437

Se for deg følgende scenario: Det skal arrangeres en eller annen form for festlighet (kiden skal ha navnefest eller konfirmeres, en kompis som ikke vet bedre skal gifte seg, jobben skal ha sommerfest eller spandere ekstra fin lunsj på en kunde osvosv.) – og du har fått jobben med å skaffe mat & drikke.

Hva gjør du da? De litt overmodige av oss tenker sikkert at det der kan vi fikse selv (det kan da ikke være SÅ vrient å tidoble den der kjøttbolleoppskriften?), de urealistisk ivrige ringer alle de kjenner som kan lage mat (men som alle plutselig er veldig opptatt), og de pysete ringer mamma. Mens de smarte – de ringer et cateringselskap.

Men så er det det å finne et bra cateringselskap, da. Alle som svarer på «Vet noen om et bra cateringselskap?»-spørsmålet ditt på Face svarer i hytt og pine og klarer aldri å bli enige, og på nett dukker det opp en drøss ulike selskaper som sier de er best på catering. Og så blir du sittende der, da, og ringe rundt og maile og holde på, og det hele blir et he….tes stressopplegg.

Cateringoweb

Det er det slutt på nå – ihvertfall hvis du bor i Oslo/Akershus. Seriegründer Thomas Næss Thoresen (mannen bak bl.a. Jobbsmoothie.no og Matboka.no) har nemlig startet Cateringo.no – en genial markedsplass for cateringmat. For, som han sier: «Det finnes mange som leverer mat på døra (som Foodora, Ebby, Just Eat osv), men ingen som hjelper til å finne leverandører til større anledninger. Det gjør vi noe med – tenk på oss som Prisjakt for catering!» Med seg på laget har han fått 10 cateringselskaper (flere kommer nok) som kan levere mat til de fleste anledninger. Cateringo skal tjener penger ved å hjelpe andre, og prisene er de samme som å bestille direkte fra cateringene. Den største fordelen for brukerne er tidsesparelsen; de beste cateringene er samlet på ett sted og man slipper å lære seg «cateringbransjen fra grunnen av» selv.

chef-939436Tjenesten er ekstremt enkel: menyene til alle selskapene er lagt inn, og så kan man som bruker sette seg ned og legge inn tema, antall mennesker, prisleie og så videre, og så finner tjenesten frem til menyer som passer og man får vite hvem som kan levere. Så er det bare å bestille og betale, og maten kommer på døra.

I tillegg byr Cateringo på kokkutleie (leie en egen kokk som kommer og lager mat på stedet) og hjelp til å planlegge selve arrangementet også. De kan finne egnede lokaler, og hjelpe til med alt det andre praktiske rundt det å få et arrangement trygt i havn. Spør du pent gjør de det hele svært diskret også slik at alle rundt deg tror at det er du som har fikset alt.

Smart – ja, nær sagt genialt? Oh yes.

Tags from the story
, , ,
0 replies on “Genialt cateringkonsept”