Endelig en online klesbutikk som skjønner hva du vil ha.

thread1

Synes du det er masete å handle klær på nett? At det er vrient å finne frem, at du aldri finner akkurat det DU er ute etter, og at det er et ork å alltid måtte begynne helt på nytt hver gang du skal ha en ny bukse eller et par sko?

thread3Det synes britiske Kieran O’Neill (bildet) også, så på tampen av fjoråret lanserte han den London-baserte nettbutikken Thread.com der man, etter en kort registreringsprosess, kan få personlige anbefalinger av klær til enhver stil og anledning. Når man registrerer seg går man gjennom et spørreskjema der man svarer på hvilke klær man liker og litt forskjellig, litt på samme måten som man gjør i en skikkelig IRL klesbutikk. Deretter får man tildelt en ekte stylist(min heter Millie) som finner frem diverse plagg som passer til den nyopprettede profilen, og man kan gå i gang og si “liker”, “liker ikke” osv, og man ender opp med et forslag til garderobe som passer. Og så tar algoritmene over.

Algoritmene går gjennom alle brukertilbakemeldingene i basen, og finner frem til plagg som passer inn i profilen. Man liker/liker ikke de ulike plaggene (man kan oppgi mange grunner til at man ikke liker), og etter hvert vet basen hva man foretrekker – og kommer med forslag til nye plagg som kanskje kan være innafor. Innimellom får man så mail fra stylisten der det opplyses om nye plagg som helt sikkert passer inn i profilen, og noe nytt.

thread4Og så er det bare å klikke “kjøp” og få det hele hjem i posten. Foreløpig kun til britiske adresser, men det kan jo endre seg, Uansett går det jo an å bruke stylisten til å finne plaggene, og så gå i en fysisk butikk og satse på at de har dem inne. Butikkene her på berget (ihvertfall i Osloområdet) er jo ganske flinke til å holde seg oppdatert, så mulighetene er der. Desstuten er det jo alltid kjekt å ta og føle på og prøve tingene før man handler. Ihvertfall første gang.

Om det funker? Å jada. Etter en innledende runde der jeg klikket meg gjennom diverse plagg og sa liker/liker ikke kom det opp en anbefaling som faktisk “er” meg. Svarte Levi’s 501, denimskjorte, Dr.Martens boots og så videre. Og – en stort utvalg plagg og accessories som passer til stilen; jakker, belter, t-skjorter, gensere og så videre. Nesten alt var godt innafor, og det som ikke var innafor (som en slimfit rosa skjorte) var det bare å klikke “liker ikke” på, så ble den vekke. Og jeg har ikke sett den (eller noe som ligner) siden.

Tjenesten holder rede på hva jeg allerede har i garderoben, så det kommer det ikke anbefalinger på. Det jeg ikke har, derimot, er den flink til å pushe.

thread2Tenk om alle nettbutikker hadde vært sånn!

Basert på denne artikkelen hos Wired.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.