American Pale Ale, dag 1.

2017-04-08 16.02.19-2

Etter å ha lest meg enda mer opp på bryggeprosessen fant jeg ut at jeg ikke hadde fått med meg alt jeg trenger for å sette i gang (ifølge tipsene på American Pale Ale produktsiden skulle jeg ha med spraymalt, jeg fikk med maltekstrakt), så jeg tok turen til Bryggeland i Strømmen for å supplere litt. De hadde tilbud på flasker og flasketre og litt forskjellig, så da ble det noen ekstra kroner til dem også.

2017-04-08 12.40.00-2 2017-04-08 15.22.02-2 2017-04-08 15.40.23-2

Vel hjemme var det å først vaske alt utstyret ordentlig i varmt vann et par ganger (med StarSan-såpe ++) for å være sikker på at alt var gullende rent. Så var det å åpne “ølposen” og ta ut bruksanvisning, gjærpose og humlepose. (Akkurat her er ikke posepatenten så veldig smart siden man åpner for maltekstraktet samtidig som man åpner for de andre ingrediensene, så neste gang kommer jeg nok til å åpne posen på forsiden og ikke bare klippe av toppen. Da slipper man at klissete maltekstrakt lekker ut over alt.)

2017-04-08 15.57.04-2 2017-04-08 16.05.49-2 2017-04-08 16.06.18-2

Bruksanvisningen er veldig grei, så jeg begynte med å koke opp 3 liter vann i en stor gryte. mens det kokte opp hadde jeg gjæren oppi 1 dl. fingervarmt vann (34˚C for å være nøyaktig) etter tips fra produktsiden. Da vannet kokte skrudde jeg av varmen og tok oppi all maltekstrakten, og 600 gram spraymalt (som egentlig bør hete spray-malt for å slippe forvirring rundt spraymaling osv…) og blandet det hele godt sammen. Det fikk stå og godgjøre seg litt mens jeg hadde 10 l. kaldt vann oppi gjærekaret. Så var det å ha maltblandingen oppi og etterfylle med kaldt vann (som kom via kokegryta for å få med alt) opp til 23-litersmerket. Da endte temperaturen på 20 grader, og det var bare å ta oppi gjæren og røre godt rundt.

2017-04-08 16.13.03-2 2017-04-08 16.15.00-2 2017-04-08 16.28.03-2

Så var det på med lokk og gjærlås (fylt med kokt vann opp til merkene), og sette det hele på et passende varmt (20-25˚C) sted. Og vente.

1 Comment

Legg igjen en kommentar