Mat (for menn)

2015-03-19 16.58.08-1Det skrives mye fint om mat for tiden. Alle er opptatt av hva de spiser, og bruker mye tid på å handle og å lage mat. Det handles spesielt fint kjøtt i spesialbutikken, grønnsakene skal være helt jordferske fra en utvalgt bonde på Hvaler og så videre. Og det er veldig bra. Noe av det morsomste jeg gjør er å lage mat. Gjerne helt fra bunnen av, av strøkne råvarer, og jeg tør å påstå at jeg har kokkelert såpass mye at jeg yter de gode råvarene full rettferdighet når jeg først setter i gang. Det å lage god mat er ren terapi for en som er vant til å jobbe med kunder og kolleger som skal synse om det man gjør underveis, og der det ofte tar uker fra det man har produsert kommer på trykk eller på TV osv. Matlaging er kreativitet innenfor ganske stramme rammer som gir håndfaste, smakfulle resultater nesten med én gang.

MEN – så var det dette med hverdagsmaten, da. Det er ikke alltid det er tid til å løpe rundt i butikker og handle superbe råvarer, og bruke timer på videreforedle dem til utsøkte gourmetmåltider. Det er ikke engang sikkert at man har lyst til å lage slik mat. Kanskje man bare må ha noe godt å spise, fort, gjerne laget av det som allerede finnes i skapet. Det er det denne spalten handler om. God, rask, ordentlig mat som metter og gjør en mann godt. Som oftest, da. Det kan nok hende det kommer ett og annet litt mer avansert på tallerkenen også, selv om jeg ikke har ambisjoner hverken i retning av å starte restaurant eller gi ut kokebok.